Overleg:Havelte

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Gouwenaar in het onderwerp Ontstaan plaats Havelte

het vliegveld is wel gebruikt er is zelfs de eerste Duitse straaljager geland, (23 apr 2015 18:43‎ 77.160.25.86 )

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Havelte. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 15 aug 2017 22:47 (CEST)Reageren

Ontstaan plaats Havelte[brontekst bewerken]

  1. De encyclopedie Drenthe spraakt niet over Halvelte. Waar komt die naam vandaan? Volgens de Encyclopedie Drenthe heette wat nu Darp genoemd wordt Hesselte en was dit in feite, volgens hen, het oude(re) Havelte.
  2. Gesteld wordt dat de plaats in 1342 vermeld werd als Hovelde en in 1392 als Heslen to Havelte genoemd zou zijn. In de oorkonde van 1342 staat "Ende des sal de provestye hebben alle jare II mudde to Heslen to Hovelde over Kotingegoet, ...". Dus inderdaad Hovelde. In de oorkonde van 1392 wordt gesproken over "...de heerlickheit in der alingen marcken Havelte ende Westerhesselten, soals de gelegen is met oer toebehoer in den lande van Drenthe, ..." Dat valt allemaal moeilijk te rijmen met wat er nu in het artikel wordt vermeld. Gouwenaar (overleg) 26 jul 2018 15:44 (CEST)Reageren

Het een en ander wordt bevestigd in etymologiebank.nl/. Gouwenaar (overleg) 26 jul 2018 17:38 (CEST)Reageren