Overleg:Historische rekenpenningen in de Lage Landen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Nederlandse Leeuw in het onderwerp Reikwijdte

Er is geen bewijs voor de stellige overtuigingen in de sectie "gebruik als geld". Slijtage is zeker geen bewijs, want, zoals de auteurs zelf al zeggen, de penningen werden gebruikt als fiches bij kroegspelletjes, wat alleen al elke vorm van slijtage kan verklaren.

Een aanwijzing voor gebruik als geld zou zijn als er in de periode dat de rekenpenningen gebruikt zijn gebrek aan officieel kleingeld zou zijn geweest. Hier is echter geen sprake van.

Wat overblijft is het aanbieden van versleten penningen aan munthuizen en van zilveren exemplaren als relatiegeschenk. Geen van beide komt neer op gebruik als geld.

Het zou waarschijnlijk het beste zijn deze sectie te verwijderen. --Peterk2 (overleg) 22 jun 2011 17:01 (CEST)Reageren

Reikwijdte[brontekst bewerken]

In het Wikipedia:Taalcafé#Lage Landen = Nederlanden? Of breder? heb ik enkele vragen gesteld over of de term 'Nederlanden' in titels van artikelen zoals dit handig is, of beter kan worden vervangen door bijvoorbeeld 'Lage Landen' of 'Benelux', in gevallen waarbij dat de lading beter zou dekken. Ik heb dit artikel eens bekeken, de bredere literatuur en wat voor informatie we verder nog meer hebben. Daarbij heb ik de conclusie getrokken dat 'Lage Landen' in de titel waarschijnlijk beter zou zijn. Enkele redenen:

Daarom ga ik dit artikel hernoemen tot Historische rekenpenningen in de Lage Landen. Mocht iemand bezwaren hebben, dan kunnen ze dat altijd hieronder aangeven. Met vriendelijke groet, Nederlandse Leeuw (overleg) 11 apr 2023 17:44 (CEST)Reageren