Overleg:Instant messaging

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

protocols of protocollen?

-->beiden zijn juist volgens het woordenboek.

Ik heb lijst omgezet naar de neutrale alfabetische volgorde.


AOL is genoemd als een apparte technologie, maar ik zie op ICQ: "ICQ werkt op dit moment (2003) met het gesloten OSCAR networkprotocol van AOL, maar er zijn compatibele programma's beschikbaar, gemaakt door derden." Volgens mij spreekt dat elkaar tegen. Wilinckx 10 apr 2004 18:54 (CEST)


IRC is naar mijn gevoel iets heel anders dan IM. Oftewel, ik zou IRC niet willen noemen als een voorbeeld van Instant Messaging. ICQ was volgens mij het eerste IM programma, ik kan me het herinneren als een "wow, wat is dat nou" doorbraak. De doorbraak zat hem er vooal in dat je een "buddy list" had, en na inloggen gelijk kon zien wie daarvan online was, en die persoon ook gelijk een berichtje kon typen. Met IRC werkt dat toch heel anders. Het had overigens wel voorlopers, "Pow Wow" was een programma dat voor ICQ kwam, maar de "buddy list" miste. --Taka 18 mei 2004 01:26 (CEST)

Google Talk[bewerken]

Dit protocol is gewoon jabber/xmpp dus open, ook het VOIP gedeelte is open source, het is namelijk Jingle. Kan deze worden verplaatst naar open protocol?

Inderdaad, ik heb het zelfs gewoon verwijderd omdat GoogleTalk eigenlijk niet meer is als 1 van de vele diensten/chatprogramma's die gebruik maken van Jabber/XMPP.BraveNewWorld 11 jan 2007 17:41 (CET)

Historie?[bewerken]

Wie kan iets toevoegen over de historie van IM en over gebruikersgroepen e.d.?Zwitser123 22 sep 2007 21:41 (CEST)

Is vandaag toegevoegd door Wikidevnl op 28-12-2015

grapevine[bewerken]

Grapevine is nergens terug te vinden??