Overleg:Inundatie van Walcheren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In de tekst wordt melding gemaakt dat de dijk bij Vlissingen en Westkapelle beide op 2 oktober 1945 gedicht zijn geworden. Echter op de wiki pagina van Westkapelle Westkapelle_(Nederland) wordt gesproken over 12 oktober. Ik heb het vermoeden dat de datum van 2 oktober correct is voor de dijk van Vlissingen, en dat de datum voor de dijk van Westkapelle 12 oktober moet zijn. Wie valideert deze inconsistentie?

Beste Eremmel65, je vermoeden betreffende de beide data is correct (zie deze Delftse scriptie over de sluiting van de dijkgaten op Walcheren). Ik zal de tekst aanpassen. Met vriendelijke groet, Gasthuis(consultatiebureau) 9 aug 2011 00:31 (CEST).

Relatie met Slag bij Walcheren[bewerken]

De relatie met de slag bij Walcheren en de strijd om de schelde wordt nog niet heel duidelijk uit het artikel. Zou goed zijn als die artikelen duidelijker op elkaar zouden aansluiten. Ook wordt hier niet duidelijk of de operatie voor de geallieerden uiteindelijk het beoogde effect had (Antwerpen kunnen bevoorraden). Hannolans (overleg) 14 dec 2014 00:47 (CET)

Op zich staat dit wel in het lemma onder het kopje bombardementen: Op 8 november is het Duitse leger op Walcheren verslagen. Nadat de Schelde ontdaan was van mijnen kon eind november naar Antwerpen gevaren worden. In het artikel Slag om de Schelde waarnaar onderaan de pagina gelinkt is is te vinden dat het eerste convooi op 28 november aangekomen is. Hanhil (overleg) 14 dec 2014 08:11 (CET)
Heeft de inundatie hieraan bijgedragen? Dat wil zeggen, was daarna het geschut richting Schelde uitgeschakeld? Als ik die docu van omroep zeeland bekijk (zie de externe link), dan lijkt het dat nut en noodzaak van deze onderwaterzetting regelmatig in twijfel wordt getrokken, en op sommige punten belemmerend werkte. Besluit in Londen tussen Nederland en Canadezen verliep lijkt ook chaotisch (wel begrijpelijk natuurlijk). Hierover een apart kopje zou wel interessant kunnen zijn. Verder volg ik niet waarom er drie lemma's zijn: Slag om de Schelde, Strijd om Walcheren en Inundatie van Walcheren. Deze zouden elkaar goed kunnen introduceren door een kopje met een zie hoofdartikel. Hannolans (overleg) 14 dec 2014 15:02 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Inundatie van Walcheren. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 28 okt 2017 02:07 (CEST)