Naar inhoud springen

Overleg:Joop van den Ende

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Johan Lont in het onderwerp Jaarlijks budget Vandenende Foundation

Waarom is er op internet niets meer te vinden over het kleine rolletje van Plaaggeest die hij heeft vertolkt (als acteur!) in Bassie en Adriaan? Graag een reactie van iedereen die dit nog kan herinneren! Check op internet en je vindt niets! Zou Van den Ende hier zelf voor hebben gezorgd? als mediamagnaat? Staat slecht op je CV lijkt mij!


Vervangen van de tekst[brontekst bewerken]

Waarom is de tekst van dit artikel vervangen door een andere tekst in deze wijziging? Johan Lont 17 okt 2006 15:01 (CEST)Reageren

als je revert ga dan terug naar voor de versie van Vking aub groet aleichem 17 okt 2006 15:04 (CEST)Reageren
Dat reverten doen we, want dit lijkt op z'n zachtst gezegd niet conform de conventies.
We reverten wel naar de op drie na laatste versie, maar voegen hier nog wat verbeteringen aan toe.VKing 18 okt 2006 03:39 (CEST)Reageren

Westenwind[brontekst bewerken]

Er wordt niets geschreven over de serie Westenwind. Die is toch ook afkomstig van Joop van den Ende televisieproducties?

Tekst vervangen[brontekst bewerken]

Ik wil graag de biografie van Joop van den Ende vervangen door een andere, uitgebreidere. Dat heb ik al eerder gedaan, maar dat is ongedaan gemaakt. Kan ik e.e.a. ergens ter beoordeling voorleggen?

Peter Jacobus 9 okt 2007 16:16 (CEST)Reageren

Dat kan.
Een mogelijkheid is om een subpagina van je eigen gebruikerspagina te maken om (tijdelijk) een artikel te stallen. Daarvoor kun je deze link gebruiken: Gebruiker:Peter Jacobus/Joop van den Ende.
Vervolgens kunnen mensen op de overlegpagina van die pagina commentaar geven. Maar dat commentaar zou natuurlijk ook op deze pagina gegeven kunnen worden (hieronder dus).
Er zijn verschillende mogelijkheden om om commentaar te vragen. Ik zou, nadat je het concept geplaatst hebt, een oproep tot overleg doen op Wikipedia:Overleg gewenst, voorzien van een link naar de overlegpagina waar het overleg plaats vindt.
Ik heb wel een beetje problemen met deze werkwijze. Gewoonlijk groeit een artikel in overleg tot zijn "voorlopig definitieve" vorm. Mensen kunnen vrijelijk informatie toevoegen of verbeteringen doorvoeren aan de tekst, de structuur, of de layout. Als iemand echter stukjes informatie wil verwijderen, of wezenlijk veranderen, moet dat eigenlijk toch wel beargumenteerd worden op de overlegpagina. Dan wordt via de diverse versies samengewerkt aan een completere versie. Kan men het niet eens worden of een zin er wel of niet in moet komen, dan gaat het soms via compromissen.
Het is niet "de wikipedia-manier" om een tekst compleet te vervangen door een compleet nieuwe versie. Daarmee zeg je eigenlijk ook tegen de mensen die aan die oude versie hebben meegewerkt, dat je hun werk niet waardeert.
Maar doe eerst maar een voorstel.
Wellicht ten overvloede meld ik nog, dat door het klikken op Pagina opslaan de zo voorgestelde tekst vrijgegeven wordt voor wie er stukjes uit wil halen, of bij wil zetten, enzovoort. Daarbij mag wel de eis worden gesteld dat alle wijzigingen ook verbeteringen moeten zijn, maar de oorspronkelijke auteur verliest de exclusieve zeggenschap over de vraag of een wijziging een verbetering is of een verslechtering. Johan Lont (voorbehoud) 9 okt 2007 20:10 (CEST)Reageren

Jaarlijks budget Vandenende Foundation[brontekst bewerken]

In dit artikel stond over de Vandenende Foundation geschreven:

Dit fonds schenkt jaarlijks €90 miljoen aan creatieve en culturele initiatieven.

Dat is onlangs veranderd in €10 miljoen, dat is weer teruggedraaid naar €90 miljoen, en daarna is er opnieuw €10 miljoen van gemaakt.

Ik heb even gezocht op Google en de volgende informatie gevonden:

  • De VandenEnde Foundation bestaat inmiddels bijna drie jaar en behoort met een jaarlijks budget van circa € 10 miljoen tot de grotere private cultuurfondsen[1] (citeert de directeur van Vandenende Foundation)
  • Hierna volgt per fonds een korte toelichting inclusief hun (geschat) jaarlijks budget te besteden aan cultuur en natuur. Alle bedragen betreffen 2005 tenzij anders aangegeven. (...)
    Vandenende Foundation / jaarlijks budget : Budget: € 3.280.422. [2] (PDF) (2005)
  • Met een jaarlijks budget van acht miljoen euro ondersteunt hij niet zijn vrouw Janine via het fonds een brede waaier aan culturele activiteiten. [3] (bron uit 2004)

Voor het bedrag €10 miljoen vind ik in elk geval meer steun dan voor het getal €90 miljoen. Johan Lont (voorbehoud) 29 apr 2008 18:07 (CEST)Reageren

Ik las trouwens ook ergens een bedrag van 45 miljoen [4] dat Vandenende Foundation in theaters aan de Marnixstraat in Amsterdam steekt, dus het verschil zit hem misschien in het "Jaarlijks budget" voor creatieve en culturele initiatieven en het bedrag wat misschien wel eens als bijzondere investering/subsidie wordt gegeven buiten dat jaarlijks budget. Johan Lont (voorbehoud) 29 apr 2008 18:11 (CEST)Reageren


Wikiquette betreft minderjarige NE kinderen[brontekst bewerken]

N.a.v. mijn wijziging:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Biografie%C3%ABn_van_levende_personen#Privacy_van_derden

Bij de bespreking van een deelonderwerp is het soms beter om een naam niet te vermelden, wanneer dit geen essentiële informatie is voor het begrip van de materie. Dit geldt in het bijzonder voor minderjarige kinderen van een artikelonderwerp. Privacybescherming voor hen is immers prettig en gewenst, het hebben van een bekende ouder betekent niet dat jij ook altijd genoemd moet worden en ook is het niet plezierig voor een persoon als iedereen weet hoe haar/zijn kinderen precies heten. Het verdient dus de voorkeur indien dat opportuun gevonden wordt te volstaan eventueel met een toevoeging dat de persoon getrouwd is/was en/of relatie heeft en een x aantal kinderen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Relevantie http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Relevantie#Personen

"In 1956 speelde hij voor het eerst mee in een toneelstuk, en op 18-jarige leeftijd kocht hij de rechten voor de televisieserie Batman."

Dit kan wel of niet waar zijn, maar de koppeling kan onmogelijk correct zijn; de televisieserie waarnaar het verwijst, werd pas in 1965 gemaakt toen Van der Ende 23 jaar oud was.