Overleg:Jos Brink-prijs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Naam van de prijs[bewerken]

Volgens mij heet deze prijs officieel Jos Brink homo-emancipatieprijs en niet Jos Brink-prijs. Zie ook https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/lhbti-emancipatie/nieuws/2008/07/11/jos-brink-homo-emancipatieprijs Ik stel voor om het artikel te hernoemen. Alice2Alice (overleg) 8 dec 2016 10:46 (CET)

Erg duidelijk staat het er niet, maar kijk maar wat anderen vinden c.q. of er geen tegenstemmen komen. Ik vind de officiële communicatie en informatie rondom deze prijs zo'n zooitje, dat ik me er niet meer veel mee bemoei. Groeten, Paul2 (overleg) 9 dec 2016 05:31 (CET)
De naamgeving is vastgelegd in het officiële besluit dat de prijs instelt, in dit geval het Besluit instelling Jos Brink homo-emancipatieprijs. Daarnaast is het gebruikelijk dat er een naam voor het dagelijks gebruik wordt gehanteerd. Jos Brink-prijs is de naam voor dagelijks gebruik, terwijl Jos Brink homo-emancipatieprijs inderdaad de officiële naam is. De prijs werd ingesteld per Koninklijk Besluit van 2 december 2008.[1] In Artikel 1 van het besluit staat: Er is een regeringsprijs op het gebied van de homo-emancipatie, genaamd de Jos Brink homo-emancipatieprijs. De regels voor de werkwijzen staan in het Instellingsbesluit jury Jos Brink homo-emancipatieprijs. [2] De innovatieprijs heet officieel: Innovatieprijs voor de emancipatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen (LHBT) en werd per ministerieel besluit ingesteld op 6 januari 2011 in het Instellingsbesluit Innovatieprijs voor de emancipatie van LHBT-personen.[3] Mijn voorstel is om de huidige naam van het artikel in stand te houden en regel één van het artikel aan te passen naar:
  • De Jos Brink-prijs (officieel: Jos Brink homo-emancipatieprijs) is een homo-emancipatieprijs die in 2008 door de Nederlandse rijksoverheid in het leven is geroepen.

Je kan de door mij genoemde bronnen benutten als referenties. oSeveno (Overleg) 20 dec 2016 17:13 (CET)

Is er echt een bezwaar tegen de artikelnaam wijzigen in Jos Brink homo-emancipatieprijs? Alice2Alice (overleg) 20 dec 2016 17:21 (CET)
Bij mij is er geen bezwaar. Je kan indien gewenst omgekeerd ook in regel één schrijven: De Jos Brink homo-emancipatieprijs (Ook genoemd: Jos Brink-prijs) is een... oSeveno (Overleg) 20 dec 2016 17:26 (CET)
Let ook even op dat momenteel in de publiciteit vanuit het ministerie er gesproken wordt van de "Jos Brink Oeuvreprijs" en de "Jos Brink Innovatieprijs" - dat maakt het in elk geval wel iets meer tot een geheel, want die twee prijzen onder de koepel van "Jos Brinkprijs" was in de afgelopen jaren hopeloos onduidelijk. Groeten, Paul2 (overleg) 22 dec 2016 02:24 (CET)