Overleg:Jozef Noterdaeme

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Wthjmkuiper in het onderwerp Referenties gevonden in artikelgeschiedenis

Wytze Gs Hellinga[brontekst bewerken]

Waarop is gebaseerd dat Hellinga het eens was met de ideeën van Noterdaeme? Wat ik uit eigen ervaring van Hellinga weet, is dat hij er een curieus soort behagen in schepte om 'geleerden' als Noterdaeme en Reinaert-kenners als mevr. Cramer-Peeters 'gehoor' te geven om naar hun onzin te luisteren. Zijn belangstelling was vilein. Willem Kuiper (overleg) 1 mrt 2015 00:23 (CET)Reageren

  • In 1988 schreef Frits van Oostrom: Hier het gezelschap in de achtertuin van pastoor Noterdaeme, van wiens opvattingen Hellinga een fervent pleitbezorger was. Dit is gehaald uit zijn artikel Het probleem van Maerlant, in Literatuur, Amsterdam, 1988 (te vinden op dbnl).
  • Nogmaals Van Oostrom: in 1992 Het leverde hem, eenvoudige pastoor uit Snellegem, de achting op van heel de wetenschappelijke wereld (tot in het Noorden bij W.Gs Hellinga toe), in: Maerlant tussen Noord en Zuid. Contouren van een biografie. Zie eveneens op dbnl.
  • Johan Ballegeer schreef in zijn biografische nota over Noterdaeme: In Noord-Nederland werd zijn thesis dadelijk algemeen aanvaard (dr. mr. H.P. Schaap en anderen); ook aan de universiteiten (onder anderen door prof. dr. W.Gs Hellinga).
  • Duitse tekst op internet: These wurde von Dr. Herbert Paul Schaap und Prof. W. Hellinga Gs akzeptiert.
  • Ik neem aan dat het natuurlijk doorslaggevender zou zijn een tekst van Hellinga zelf te kunnen citeren.
  • met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 1 mrt 2015 02:13 (CET)Reageren

Overtuigd. Maar wees voorzichtig. Hellinga was door zijn Reinaert-onderzoek gecharmeerd van een Vlaamse archiefrat als Noterdaeme, en bij mijn weten was ook hij (Hellinga) geen aanhanger van de ideeën van Jozef van Mierlo. Hij zal de man amusant of interessant gevonden hebben, maar ... of hij zijn ideeën écht onderschreef? Willem Kuiper (overleg) 1 mrt 2015 13:59 (CET)Reageren

De ondoordringbaarheid of geheimzinnigheid van de geleerde professor! Andries Van den Abeele (overleg) 1 mrt 2015 16:56 (CET)Reageren

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Jozef_Noterdaeme zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 10 dec 2021 06:16 (CET)Reageren

Is opgenomen onder LITERATUUR. Willem Kuiper (overleg) 10 dec 2021 10:30 (CET)Reageren

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.