Overleg:Kitesurfen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Soorten boards[bewerken]

De tekst in dít artikel scheelt nogal van Kiteboard Volgens mij moet het óf deze tekst zijn óf die bij Kiteboard....

RRuffneck 2 sep 2007 23:20 (CEST)


Mee eens. Heb nu de tekst van Kiteboard geplakt

In andere teksten even oude details weg gehaald. Zoals dat kitesurfen minder wind nodig heeft dan windsurfen. Dat is al achterhaald.

(Oweb/Ruud~ vr 13 febr.2009)

Te specialistisch[bewerken]

Wikipedia heeft als (oa.) doel kitesurfen uit te leggen aan mensen die er nog nooit van gehoord hebben. Dat wil ook zeggen dat Engelse vaktermen gebruikt mogen worden (op voorwaarde dat er geen Nederlands alternatief is) maar dat die termen wel eerst uitgelegd moeten worden. Dit is in dit artikel niet gebeurd: depower, C kite, tail, jump (ja zelfs zulke eenvoudige woorden dienen bij het eerste gebruik even vertaald of uitgelegd te worden omdat ze nu eenmaal niet Nederlands zijn)... Nico (overleg) 17 mei 2011 10:06 (CEST)

Dat vind ik ook. Het is geen Engelse sport, dus waarom al die pseudo "vaktermen"? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.202.101.5 (overleg · bijdragen) 25 okt 2013 08:39‎ PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Ook geen enkele uitleg over de natuurkundige principes: Het contraintuïtief dat je tegen de wind in kan bewegen. Zie uitleg in Zeilen (varen). Alleen moet wel uitgelegd hoe je de vlieger van de normale plaats voor de wind krijgt zodat een zijwaartse kracht t.o.v. de windrichting kan krijgen. Anders zou je alleen voor de wind kunnen surfen. Eenmaal dat er snelheid is veranderd de schijnbare windrichting en moet de vlieger nog meer naar voren geplaatst worden.Smiley.toerist (overleg) 4 nov 2015 12:34 (CET)

Daarnaast zou ik ook een uitleg willen zien over de voorrangregels als er veel surfers op een klein wateroppervlakte surfen. Hoe moeten de vliegers elkaar passeren? moet diegene die voorrang moet geven zorgen dat zijn vlieger hoger is dan de andere?Smiley.toerist (overleg) 4 nov 2015 12:45 (CET)

Kiteboot[bewerken]

Er is ook een bootvariant in ontwikkeling. zie https://www.symbid.nl/ideas/6841-s-werelds-eerste-kiteboot. Een apart artikel schrijven?Smiley.toerist (overleg) 21 okt 2015 14:35 (CEST)