Overleg:Konijn met pruimen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze pagina is al twee maal verwijderd, maar staat ook op de lijst van gewenste lemma's. Ik blijf het vreemd vinden dat we pagina's verwijderen, waar we om gevraagd hebben. Tevens is dertijd opgemerkt dat dit wel op een recept lijkt (voor een Hollander), maar voor een Belg toch meer een begrip is. Gaan we weer stemmen? Gaat Vlaanderen weer in de minderheid zijn. En verwordt wikipedia tot een klucht! EdoOverleg 28 mrt 2007 12:04 (CEST)

Ik heb nog wat geretoucheerd, maar er is nog wel wat werk aan (eerste twee bullets zeggen het zelfde, wat met de uien (ajuin in België) ?
Ik zie niet in waarom een recept en een begrip niet kunnen samenleven. In Luik (Liège) bestaan er ook varianten op dit recept. In het middenoosten en Kreta bestaan er ook varianten op, zonder bier dan maar wel met kaneel en foelie.--Foroa 28 mrt 2007 19:04 (CEST)
Ik zie dat ook niet in, maar zoals ik al zei: het is al twee maal eerder verwijderd :-( Een van de redenen is, dat er een wikikookboek bestaat op wiki-books. Daarmee wordt alles wat een beetje op een recept lijkt verwijderd. Maar de meeste Hollanders snappen niet dat Konijn met Pruimen net zoiets als Boerenkool of Erwtensoep. Een recept, maar ook iets cultureels.

Je opmerkingen over Kreta kun je ook mooi in het artikel zelf verwerken. Wellicht dat het artikel daarmee meer bestaansrecht krijgt. EdoOverleg 28 mrt 2007 19:53 (CEST)

Ik heb er snel wat bijgelapt om het beter te laten "plakken", maar aan het recept zelf moet er nog gesleuteld worden. (zie vls:Keun) Sorry, maar ik heb niet echt tijd. --Foroa 28 mrt 2007 20:22 (CEST)

"Vlaams"[brontekst bewerken]

De Vlaamse onafhankelijkheidsoorlog wordt kennelijk ook in de keuken uitgevochten. Voor zover ik weet is dit gewoon een Belgisch recept dat je ook in Wallonië op de kaart kunt zien staan (lapin aux pruneaux). Dat moet dus al worden aangepast, maar ook de rest van het artikel is nogal eenzijdig "Vlaams". Zoiets hoort niet op Wikipedia. Plaats (overleg) 12 okt 2012 13:15 (CEST)