Overleg:Kris Verburgh

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Meer informatie over zijn persoon en De voedselzandloper wenselijk[brontekst bewerken]

Gezien de controverse over De voedselzandloper lijkt me heel wat meer informatie gewenst. Men gaat immers graag naar Wikipedia voor een enigszins betrouwbare, nuchtere en omvattende blik op zo’n onderwerp.

  • Hij (waarmee ik ook http://www.krisverburgh.com bedoel) suggereert onderzoeker te zijn (“ Hij verdiept zich momenteel in neurowetenschap en in de biogerontologie (de wetenschap van veroudering), met nadruk op veroudering van de hersenen”), maar is niet met een universiteit verbonden. Het zou duidelijker moeten zijn of hij zuiver populair schrijft, of zelf onderzoek doet.
  • Hij geeft aan arts te zijn: wat voor soort arts, in hoe verre nog actief?
  • Is er geen beter referentie voor de stelling van de UA dan op http://www.hln.be ? Het lijkt tegen te vallen, op http://www.ua.ac.be vind ik niets.
  • Welke stellingen van hem zijn algemeen aanvaard / controvers / algemeen afgekeurd onder academici?
    • Ik had zelf een beetje het gevoel dat hij niet altijd zuiver onderscheid tussen onderzoek naar:
      • uitkomsten, liefst in QUALYS in gecontroleerde experimenten
      • mechanismen, zo veel rode wijn doet die of die stof toenemen
      • in mensen of andere dieren, ook misschien groepen van mensen (lactoseintolerantie!)
  • In hoe verre strooit de voedselindustrie werkelijk desinformatie (als men dat maar nuchter kan brengen)?
  • Links naar artikelen over dieet / voeding.

Alles in een eigen sectie of artikel De voedselzandloper. 213.244.160.221 20 sep 2012 22:46 (CEST)Reageren

Opiniestuk Tonie Mudde Volkskrant[brontekst bewerken]

Sorry, maar dit stukje is irrelevant omdat Tonie Mudde geen achtergrond heeft in voeding en gezondheid. Dat zie je duidelijk aan zijn argumenten in deze column die gewoonweg een natrap is naar Verburgh. Op deze column heeft Verburgh een antwoord geschreven dat ook in De Volkskrant werd gepubliceerd (http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3518863/2013/09/30/Met-De-Voedselzandloper-wil-ik-mensen-wakker-schudden.dhtml). Op het stuk van Mudde reageerde ook de arts Bram Bakker die Verburgh bijtrad in De Volkskrant: 'De Voedselzandloper draagt bij aan bewustzijn voeding en dat is goed' (http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9424/Bram-Bakker/article/detail/3518593/2013/09/30/De-Voedselzandloper-draagt-bij-aan-bewustzijn-voeding-en-dat-is-goed.dhtml). Kortom, het hele verhaal moet wel geschetst worden. Bovendien gaat dit artikel over Kris Verburgh, niet over de voor en tegens van één van zijn boeken.

Dat boek is het magnum opus en verdient derhalve vermelding, met de kritiek erop. Wikipedia is er niet voor dit geschil te beslechten, voor te zetten, te beeindigen of, erger, te verzwijgen. Wikipedia vermeldt. Niet meer. Niet minder. Kleuske (overleg) 9 jun 2014 11:31 (CEST)Reageren

Zelfpromo door Verburg?[brontekst bewerken]

@Aiko, naar aanleiding van deze bewerking: Waarop baseert u uw bewering dat deze bewerkingen afkomstig zijn van Verburgh zelf? Naar mijn mening is er geen reden om te denken dat dit zelfpromotie is. De door u verwijderde stukken zijn waardevol en verifieerbaar (voorzien van bronvermelding) en voegen zinvolle informatie toe aan het artikel. Itsme (overleg) 13 feb 2015 10:06 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Kris Verburgh. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 sep 2017 03:21 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Kris Verburgh. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 9 mrt 2020 15:45 (CET)Reageren