Overleg:Laagste punt van Nederland

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Naviduct en ENCI[brontekst bewerken]

Ik twijfel of het naviduct wel in dit artikel thuishoort. Een grondwaterpeil van -12 meter heeft niets met "laagste punt van Nederland" te maken - het gaat om het maaiveld. Volgens het betreffende artikel rijden de auto's op -10,80 meter. De sluis zelf heeft een drempeldiepte van -4,50 meter. De maailveldhoogte wordt nergens genoemd. Die -10,80 meter gebruiken is m.i. onjuist (anders zou bijv. de Westerscheldetunnel, waar de weg op -60 meter loopt, ook genoemd kunnen worden).

ENCI hoort er zéker niet in: wanneer was toegestaan, dan... tsja. Als mijn tante een X- en een Y-chromosoom had gehad, dan had ik haar oom genoemd.

Bij geen bezwaar ga ik deze twee items op zeer afzienbare termijn schrappen. Richard 19 jun 2014 12:10 (CEST)[reageer]

Ik ben het met je eens. Ik denk dat we ons bij ieder item onder dit kopje ons moeten afvragen hoe relevant/bijzonder dit punt is en of er niet nog veel meer van dat soort punten zijn. Het enige dat het ENCI-punt eventueel nog interessant maakt is dat het een heel diep punt is op een locatie waar eerst een top van een berg was. Ik zou onder dit kopje echter vooral laagste punten volgens andere definities zien, onder water, in (droge) tunnel/schacht, per provincie, enz. Gollem (overleg) 19 jun 2014 14:44 (CEST)[reageer]
Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb verder de URL van de bron bijgewerkt en de opmerking over Het Lage Land iets aangepast en verplaatst - volgens het betreffende artikel ging het daar om een aanname (en aannames zijn, zoals bekend, de bron van een heleboel narigheden). Richard 24 jun 2014 14:01 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Laagste punt van Nederland. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 sep 2017 04:44 (CEST)[reageer]