Overleg:Lijst van beroemde spoorlijnen en treinen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Verwarring tussen beroemde spoorlijnen en beroemde treinen?[brontekst bewerken]

Worden op deze pagina beroemde spoorlijnen niet verward met beroemde treinen? Gr., David 15 okt 2004 00:36 (CEST)

Ik heb de lijst opgesplitst in Spoorlijnen (dit zijn trajecten waarover treinen rijden) en Treinen (dit zijn treindiensten). -- Arafi 7 dec 2006 16:52 (CET)

nog niet bestaande lijnen?[brontekst bewerken]

Gaat dit artikel over beroemde lijnen? of gewoon over spoorlijnen in het algemeen? Er staan oa spoorlijnen in die nog niet bestaan, spoorlijnen waarvan de beroemdheid niet echt duidelijk is. (alhoewel, Brussel-Amsterdam hoort hier ook bij, die is in Belgie namelijk beroemd (of eerer berucht) om zijn vertragingen :)). henna 13 aug 2005 21:00 (CEST) leuke pagina hoe maak je die??

Blue Train (Zuid-Afrika)[brontekst bewerken]

Is wat met nu nog met rode link Blue Train is aangeduid, niet hetzelfde als het wel bestaande Bloutrein ? - martix (overleg) 19 dec 2017 01:53 (CET)

Dat klopt, ik heb er een doorverwijzing van gemaakt. Hanhil (overleg) 19 dec 2017 06:31 (CET)
@Hanhil: Dank je (ook voor de snelle respons), maar is – met een vooruitziende blik – een doorverwijzing de meest geschiktge constructie? Er zijn behoorlijk wat potentiële potentiële Blue Train artikelen; misschien zou dus een wikilink met andere getoonde tekst zoals Blue Train of een Doorverwijspagina een betere keuze zijn? (Ook al zouden daar aanvankelijk wat rode links op staat; dat moedigt daarentegen ook vaak weer aan om die artikelen te schrijven.)
(N.B.: Ik heb op de overlegpagina van Bloutrein ook even kort naar dit kopje verwezen.) - Groeten, martix (overleg) 19 dec 2017 11:32 (CET)
Je hebt gelijk: een doorverwijspagina lijkt hier op zijn plaats, dat heb ik inmiddels gedaan. Hanhil (overleg) 19 dec 2017 17:49 (CET)

Gele trein (Europa)[brontekst bewerken]

Hoort de Gele trein er ook bij? En zo ja,komt die dan (alfabetisch) bij Gele trein (populaire naam) of bij Ligne de Cerdagne (officiële naam)? FredTC (overleg) 20 dec 2017 12:21 (CET)