Overleg:Lijst van gemeentelijke monumenten in Amsterdam-Centrum

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Dqfn13 in het onderwerp Asterisk achter kopjes

Indeling klopt niet, datering[brontekst bewerken]

De indeling is nu heel onoverzichtelijk.
Er staan kopjes tussen voor: Da Costabuurt, Helmersbuurt, Museumkwartier, Oosterparkbuurt, Oude Pijp en Vondelbuurt. Deze buurten bestaan weliswaar in Amsterdam, echter geen enkele van de eronder genoemde monumenten bevindt zich in de genoemde buurt.
Ook in de andere paragrafen zijn bouwwerken verkeerd ingedeeld. --Paulbe (overleg) 27 nov 2014 18:46 (CET)Reageren

De onjuiste buurtnamen heb ik verwijderd en vervangen door een juiste kop. De inhoud per kopje kan in de meeste gevallen het beste worden gecombineerd met een ander kopje of met een deel van een ander kopje gecombineerd tot een nieuw kopje. Verder zie ik problemen met de kopjes "De Weteringschans" (ten eerste een onbekende buurtnaam die alleen op papier en in computers bestaat, ten tweede verwarrend omdat de wel bekende straat Weteringschans er kennelijk niet onder valt, ten derde staat er minstens een gebouw van de Jordaan onder) en met "Haarlemmerbuurt" (die hier te ruim genomen wordt). Alle kopjes waar wat mis mee is, heb ik van een asterisk (*) voorzien.
  • En nog iets anders: In de beginzin heb ik nu duidelijk vermeld, dat de lijst hier (nu) uit 2000 is. Dat leek me wel zinnig om verwarring te voorkomen. omdat sindsdien in ieder geval ook verscheidene gebouwen buiten het centrum en "naoorlogse" bouwwerken de gemeentelijke bescherming hebben verworven.

--Paulbe (overleg) 27 nov 2014 19:22 (CET)Reageren

Heb je een actuelere lijst? De coordinaten zijn gebaseerd op wat Google Maps teruggeeft als je het adres invoerd, google heeft niet altijd gelijk. De wijkindeling is vervolgens gedaan op basis van die coordinaten in combinatie van de wijk- en buurtenkaart 2013 van het CBS (om de een of andere rede loopt die altijd een jaar achter). Vera (talk) 18 dec 2014 14:06 (CET)Reageren

Asterisk achter kopjes[brontekst bewerken]

Wat betekent de asterisk achter de kopjes? Dat wordt niet in de inleiding of onderaan de pagina verklaard. Dqfn13 (overleg) 7 dec 2014 22:13 (CET)Reageren

Ik werd er ook niet weizer van, dus heb ik ze weggehaald. --Vera (talk) 31 dec 2014 13:53 (CET)Reageren
Bedankt. Dqfn13 (overleg) 31 dec 2014 14:09 (CET)Reageren