Overleg:Lijst van gemeenten in het departement Allier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Eerlijk gezegd ontgaat de zin van dit artikel mij. Er staat een lijst op van gemeente in een departement. Maar niet van alle gemeenten; de lijst is niet volledig. Wat heb ik er dan aan? Wat is het criterium om de ene gemeente er wel op te zetten en de andere niet?

Maar goed, stel nu dat wel alle 320 gemeenten van Allier op deze lijst zouden staan. Wat is daarvan dan de zin? We zijn toch geen lijstenboek? Muijz 31 aug 2004 14:16 (CEST)

Waarom dan een lijst van gemeenten in België? In Nederland? Steden, gemeenten en bezienswaardigheden in Italië? Enkele argumenten:
  • Eenmaal de meest logische gemeentenlijsten op de wikipedia staan, kunnen de andere, uiteraard iets minder geraadpleegde lijsten toch ook worden gemaakt? De wikipedia kan toch alleen groeien? Neem eens een kijkje op de Engelse wikipedia. Het is decadent hoeveel info je daarop vindt. Binnen enkele jaren vindt je daar volgens mij zowat alle gemeenten ter wereld vermeld.
  • Je woont in dit departement. Of je maakt er een vakantie naartoe. Kan best. Logisch toch dat je je even informeert over je dorp of stad. Hoe moet je dan naar het artikel gaan; de zoekfunctie is niet altijd te vertrouwen, bij de categorieën staan niet altijd alle artikelen (en ik denk niet dat die vele zullen worden geraadpleegt door raadplegers die voor de eerste maal louter als raadpleger op de wiki terechtkwamen)
  • als je van Nederlandse, Belgische of Surinaamse of wat dan ook afkomst bent en je woont hier (345 000 mensen, hoeveel schat jij dat er mensen wonen van een Nederlandstalige afkomst en mét internet?), heb je de hele dag niks anders om je oren dan díé dorpen en díé steden. Zij zijn toch ook beter geholpen met een Nederlandstalige bron?
  • je bent zeker dat alle gemeenten van Allier waarover op de Wikipedia is geschreven op die lijst staan.
  • en ik weet honderden artikels waar ik op kan zeggen "We zijn toch geen lijstenboek?". Niemand heeft daar last van. Behalve jij.
  • Er zijn helemaal geen criteria. Als je een gemeente te binnen schiet (?) zet je ze erbij. Net zoals vele andere lijsten. Als er ooit meer dan 320 gemeenten op staan, kan je weten dat er onterecht deelgemeenten op de lijst staan. Als je er één ontdekt, schrap ze dan. Cars en travel
Dit is geen kwestie van het toevoegen van een gemeente "die je te binnen schiet", maar van het kopiëren van de lijst op en: naar dit artikel. Inclusief interwiki. Kleine moeite, groot plezier. Fruggo 9 okt 2004 20:43 (CEST)

Zéér goede zet van Fruggo. Zei je iets Muijz? Cars en travel 9 okt 2004 21:40 (CEST)

Ja, ik vroeg: wat is het criterium om de ene gemeente er wel op te zetten en de andere niet. Daar had je blijkbaar geen antwoord op. De Engelstalige pagina die je nu hebt gekopieerd vind ik weinig informatief. De Franstalige en de Duitstalige zijn al beter. Verder sluit ik me aan bij Fruggo. Ook hoop ik dat we nu niet worden 'verblijd' met een hele serie pagina's over gemeenten in Allier waarop je blijmoedig dorpen, kernen en gehuchten door elkaar gaat gebruiken. Muijz 10 okt 2004 23:12 (CEST)
Sorry C&T ik zie dit nu net en ook al zijn we het niet eens met Erik, het plaatsen van dit soorten steken onder de gordel is absoluut ongewenst. En nu ga ik naar mijn werk. Wae®thtm©2004 moderator in staking. 11 okt 2004 00:22 (CEST)
Nog even iets zeggen en dan vlug weggaan is een steek onder de gordel. Muijz 10 okt 2004 23:12 (CEST) heeft gelijk, de informatie op dit lemma vindt je terug op de automatisch gemaakte pagina Categorie:Gemeente in Allier. Dit lemma is in het beste geval daarvan een kopie. Daarom dat ik nu voorstel de pagina te verwijderen. ChristiaanPR (overleg) 26 jun 2011 14:13 (CEST)
Verwijdernominaties dienen te geschieden op WP:TVP. Romaine 27 jun 2011 00:16 (CEST)
Tot vervelens toe: lijsten sluiten categorieën niet uit, om meerdere redenen. Op deze lijst kan men zich trouwens nog volop uit leven, tot ze bv. zo informatief wordt als dit ;-) --LimoWreck (overleg) 30 jun 2011 22:20 (CEST)
Omdat Christiaan de nominatie niet had gemeld op de daartoe bestemde pagina, heb ik hem aangesproken en zijn wijziging hier voorlopig ongedaan gemaakt. Hij heeft daar niet op geantwoord, dus is het me nog steeds onduidelijk wat hij wilde bereiken met zijn vreemdsoortige actie. Groet, Gertjan R 7 jul 2011 22:56 (CEST)
zie Overleg categorie:Lijsten van Franse gemeenten ChristiaanPR (overleg) 22 jul 2011 10:47 (CEST)