Overleg:Lijst van staatshoofden van Duitsland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Verplaatst vanaf Wikipedia:De Kroeg door/op: Puck 20 aug 2004 19:23 (CEST)

Ben druk bezig met het leren hoe Wikipedia werkt. Het lijkt me dat ik hier het best terecht kan met algemene vragen - dan worden ze tenminste opgemerkt.

Ik heb gisteren een beginnetje gemaakt met Bondspresident (Duitsland). Ik ga dit nog verder uitbreiden, maar ik heb in ieder geval de tabel overgenomen van Lijst van Duitse presidenten. Die pagina is daarmee overbodig geworden, lijkt me: de informatie is opgenomen in een grotere pagina. Maar hoe nu te handelen? Ik heb de pagina opgenomen op Wikipedia:Te verwijderen pagina's. Moet ik nu bij Lijst van Duitse presidenten ook een melding opnemen dat-ie op de nominatie staat verwijderd te worden? De standaardtekst voor te verwijderen pagina's lijkt me daarvoor niet geschikt. Zelf een tekstje in elkaar knustelen? En wat doe ik met de verwijzingen naar de pagina? Zelf aanpassen? En is het netjes om de maker van de oorspronkelijke pagina op de hoogte stellen?

Kortom: wat is de etiquette op dit gebied?

Pepicek 19 aug 2004 12:56 (CEST)

beste pepicek! indien een pagina op de lijst Wikipedia:Te verwijderen pagina's wordt geplaatst, dan wordt er op de pagina tevens het sjabloon {{weg}} geplaatst. wel ff de referenties checken, want er zijn doorgaans pagina's die naar de te verwijderen pagina verwijzen; dat zouden dode links kunnen worden nl. overigens kan de lijst volgens mij best weg nu. groeten, oscar 19 aug 2004 13:01 (CEST)
(na bewerkingsconflict) Je hebt gelijk dat Lijst van Duitse presidenten nu overbodig is en ik heb er een redirect naar Bondspresident (Duitsland) van gemaakt. Een "overbodige" pagina in dit soort gevallen verwijderen is meestal niet de bedoeling. In dit geval had je overigens beter anders kunnen handelen: de informatie die je op Bondspresident (Duitsland) hebt gezet eerst op de lijst van presidenten plaatsen en eventueel dan de titel wijzigen. Dan blijft namelijk door voorgeschiedenis overzichtelijk in 1 lijst staan. Nu staat die verspreid over twee lemma's. Groeten Känsterle 19 aug 2004 13:04 (CEST)
Alhoewel die lijst van Duitse presidenten nu weg kan, zal hij later wel weer aangemaakt worden. Namelijk de presidenten voor de bondsrepubliek duitsland waren geen bondspresidenten! Dus het lijkt me eigenlijk handiger de oude pagina te behouden en van Bondspresident (Duitsland) een redirect te maken naar die pagina. Waar de bondspresidenten dan samen met hun voorgangers en oostduitse tegenhangers op kunnen. Waerth 19 aug 2004 13:07 (CEST)
(ook na bewerkingsconflict)
Ik ben er erg voor om het "hoofdartikel" en een lijst-artikel van elkaar te scheiden of gescheiden te houden (zie bijvoorbeeld ook: Gebruiker:Puckly/Lijsten. Ik denk dus dat het "beter" is om vanaf Bondspresident (Duitsland) een verwijzing aan te brengen naar de lijst.
Bovendien: die lijst was er eerder en als die verwijderd zou worden, gaat daarmee helaas ook de voorgeschiedenis verloren...
Zie bijvoorbeeld ook: President van de Verenigde Staten en Lijst van Amerikaanse presidenten : een "mooie" scheiding tussen de algemene beschrijving en de lijst...
Puck 19 aug 2004 13:08 (CEST)

Dat scheiden van die lijsten klinkt wel zinnig. Kan die redirect gemakkelijk ongedaan gemaakt worden? (Is dat een kwestie van een oude versie knippen en plakken, of iets wat alleen moderatoren kunnen doen?) Dan breid ik het artikel Bondspresident (Duitsland) een dezer dagen nog wel uit, en verwijs ik onderaan gewoon naar de lijst. Zoals bij President van de Verenigde Staten. Pepicek 19 aug 2004 13:29 (CEST)

Een moderator kan het iets eenvoudiger, maar wat ik meestal doe is:
  1. op de geschiedenis klikken.
  2. uit de lijst de datum en auteur kopiëren, dus in dit geval: 2 jul 2004 01:05 Harm.
  3. op de datum klikken, zodat de oude versie geopend wordt.
  4. op bewerken klikken, maar niets aanpassen.
  5. in het samenvattingsveld de volgende tekst typen: "Hersteld tot de versie van " en de uit stap 2 gekopieerde tekst erachter plakken.
Puck 19 aug 2004 17:04 (CEST)

Inmiddels is de titel gewijzigd in Lijst van Duitse staatshoofden, wat eigenlijk nog beter is... Puck 23 aug 2004 09:43 (CEST)