Overleg:Lijst van voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ik wil wetebn over de voor tuigen van de tweede wereld oorlog

Wat wil je dan precies weten over de voertuigen van de tweede wereldoorlog (met of zonder spelfouten)? Flag of the Red Cross.svgBigB iets te melden? 23 mei 2008 11:47 (CEST)

buick van Patton[bewerken]

hallo ik zoek de afkomst van de buick bouwjaar 1939 ingevorderd door de duitsers in 1944 met het kenteken wh-698916 daar ik deze wagen in bezit heb dit is een voertuig van de staf van generaal patton – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.30.200.215 (overleg · bijdragen)

Ik betwijfel of we daar specifieke informatie over hebben. Daarvoor zou je bij het Library of Congress moeten zijn, denk ik. Ik ieder geval in amerikaanse leger archieven. Kleuske 26 jul 2010 19:58 (CEST)


Wijzing Rusland naar Sovjet Unie[bewerken]

Goedendag. Is het goed indien ik de Russische tanks verander naar tanks van Sovjet Unie? Dat is omdat in WW2 de Sovjet Unie tanks maakte met elkaar. En anders is het erg lastig uitzoeken per land. TijsBeek993 (overleg) 11 jul 2018 19:07 (CEST)

Hallo Tijs. Goed dat je eerst het overleg zoekt voor je een ingrijpende wijziging gaat doorvoeren. Want ingrijpend lijkt het te worden. Een snelle check van alleen de eerste drie items (de tankjagers) in de "Russische" lijst leverde al de volgende inconsistenties op:
  • SU-76 wordt beschreven als een "Russische tankjager" met een link naar Rusland
  • SU-85 als "antitankgeschut van de Sovjet-Unie" met een link naar de Sovjet-Unie
  • SU-100 als een "Sovjet-Russische tankjager" (met eveneens een link naar de Sovjet-Unie)
  • In de kop van het sjabloon {{Navigatie gevechtsvoertuigen Sovjet-Unie Tweede Wereldoorlog}} wordt gesproken over "Sovjetgevechtsvoertuigen" (met opnieuw een link naar de Sovjet-Unie)
  • Tevens viel me op dat de SU-76 in dat sjabloon staat bij de "Gemechaniseerde artillerie" en niet bij de "Tankjagers"
Dat zijn al aardig wat zaken om naar te kijken en dat na een check van slechts drie artikelen.
Ik ben zelf geen tankexpert, maar kwam alleen met je in contact door een eerdere verbetering van een link naar een doorverwijspagina in dit artikel, dus ik wil je vragen: kun je alle artikelen waar in de "Russische" lijst naar wordt verwezen eens doornemen en hieronder aangeven wat daarin veranderd zou moeten worden? Mijn voorkeur zou zijn consequent te spreken over Sovjet-Russisch, maar daarover kunnen we overleggen, want Sovjetgevechtsvoertuigen lijkt toch ook correct.
Dus iets als:
  • In het artikel over de SU-76: wijzig "Russische tankjager" in "Sovjet-Russische tankjager" en wijzig de wikilink naar Sovjet-Unie
  • enz.
Heb je daar tijd voor? Want het zal een aardige lijst worden. Maar dan kunnen we (ik denk dat andere gebruikers ook nog wel zullen reageren) bespreken hoe we dat gaan aanpakken. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 11 jul 2018 22:01 (CEST)


We kunnen ook altijd Sovjet en Rusland los doen. Ik heb er de tijd voor om het Volgensmij is de SU-76 een tankjager, het kan gerust zijn dat er een versie is als Atrillerie. Maar dat weet ik niet uit me hoofd. En je ziet ook dat er eén SPG versie is. Dat is van SU-76; ZSU-37 Alleen de rest van de versies zijn Tankjagers. Dus hou het maar op Tankjager en dan zet ik er later ook wel de SPG versie in. (nadat ik weet hoe alles werkt op Wikipedia)TijsBeek993 (overleg) 29 aug 2018 14:20 (CEST) (was het vergeten)

Voertuigen rondom de WW2[bewerken]

Is het een idee om 3 nieuwe categorieën te maken. 1; Voor WW2 2; Tijdens WW2 3; Na WW2 Hierbij bedoel ik dus ook tanks die maximaal 10 jaar na einde WW2 gemaakt zijn. En maximaal 10 jaar voor WW2 gemaakt zijn. Bijv; Conqueror Jeetje mina ik was alweer de ~~(~~ vergeten haha (zonder ( TijsBeek993 (overleg) 29 aug 2018 14:20 (CEST)