Overleg:Max Havelaar (keurmerk)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Valhallasw-toolserver-botje in het onderwerp Referenties gevonden in artikelgeschiedenis

Zwitserse stichting[brontekst bewerken]

Ik verbaasde me een beetje over het woord Zwitserse in de openingszin van dit artikel:

Max Havelaar is de naam van een Zwitserse stichting, ...

Ik kende Max Havelaar namelijk als een Nederlandse organisatie. Met behulp van Google kwam ik erachter dat er inderdaad een organisatie met de naam 'Max Havelaar' in Zwitserland is (opgericht in 1992), evenals in België, Denemarken, Frankrijk, Nederland en Noorwegen. Waarin in dit artikel de Zwitserse organisatie eruit gepikt is weet ik niet. Waarschijnlijk kende iemand toevallig die stichting.

Hier las ik, dat er al 40 jaar organisaties bestaan die zich met eerlijke handel bezig houden; vaak in wereldwinkels en dergelijke. Max Havelaar in Nederland was de eerste die met de methode van een keurmerk ging werken, in 1989, met de Max Havelaar koffie. De bedoeling hiervan was, om dit soort producten ook via gewone supermarkten te kunnen verkopen. In andere landen werd dit overgenomen (soms onder de naam 'Max Havelaar', soms met een andere naam). In 1997 vormden 17 organisaties uit verschillende landen de Fairtrade Labelling Organizations (FLO), waar nu 20 organisaties lid van zijn.

Ik was een beetje baldadig en heb dus gewoon aangenomen dat het artikel over de Zwitserse stichting ging, vandaar dat ik daarvan de oprichters en oprichtingsdatum genoemd heb.

Nu moet ik bovenstaande informatie nog een keer verwerken in het artikel (mag ook iemand anders doen). Johan Lont 3 feb 2006 11:28 (CET)Reageren

Keurmerk logootje toevoegen?[brontekst bewerken]

Plaatje van het (Nederlandse) hoofdkantoor dat momenteel in het artikel staat kan, maar aangezien het artikel "Max Havelaar (keurmerk)" heet en men vooral het keurmerk kent en het onafhankelijke fairtrade-keurmerk toch min of meer is waarom het gaat, denk ik dat een plaatje van het keurmerk in dit artikel niet gek zou zijn. Dat lijkt me toch wel fair use, als het plaatje niet te groot is; kan me niet voorstellen dat er iemand bezwaar daartegen zou maken. --82.171.13.139 21 mrt 2012 16:30 (CET)Reageren

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Max_Havelaar_(keurmerk) zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 9 feb 2022 06:18 (CET)Reageren

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.