Overleg:Monument scheiding van Maas en Waal

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Lokatie van het monument, niet kloppende info van RCE/Monumentenregister[brontekst bewerken]

Terwijl Nederlandse overheidsinstelingen als de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in principe verplicht zijn om officiële plaatsnamen en straatnamen te gebruiken om eenduidige informatie te geven, zeker als het om het verstrekken van informatie met rechtsgevolgen, zoals over rijksmonumenten, gaat, geeft het RCE hier in het Monumentenregister (weer) (onnodig, want overheidsdiensten hebben toegang tot basisregistraties en worden geacht daarvan gebruik te maken) onjuiste/misleidende "informatie". Volgens het RCE bevindt dit object zich aan de/een Van Heemstraweg in de/een plaats Poederoijensehoek in de gemeente Woudrichem.

De plaats Poederoijensehoek bestaat formeel niet (en heeft nooit bestaan), er is wel een buurtschap bekend met die naam in de woonplaats Poederoijen in de gemeente Zaltbommel in de provincie Gelderland.
De gemeente Woudrichem (met bij de dam de woonplaats Andel) ligt daarentegen in de provincie Noord-Brabant.
In de omgeving van het monument bestaat geen straat die "Van Heemstraweg" heet (zie de Basisregistraties adressen en gebouwen (BAG) etc). Sommige andere stukjes van de provinciale weg 322 (N322) die over de dam loopt, hebben dat als straatnaam, maar niet binnen kilometers afstand in de omgeving van de dam en het monument: in de woonplaats Poederoijen is de straatnaam "Afsluitdijk" en in Andel is de straatnaam "Wilhelminasluis".
Graag help ik officiële instanties met het aanvullen van informatie, maar het stoort mij als overheidsagentschappen met goedbetaalde medewerkers, als het RCE/Monumentenregister, over relevante zaken niet serieus bezig zijn, zoals hier. Paulbe (overleg) 6 nov 2018 02:18 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Monument scheiding van Maas en Waal. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 8 dec 2019 05:05 (CET)Reageren