Overleg:Nissan 100NX

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Lexw

Mag ik vragen waarom de bewerking van het toevoegen van de link naar de Nissan100NXClub.nl ongedaan is gemaakt?

Mvg,

Sander Heikamp – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.196.41.196 (overleg · bijdragen)

Ja, dat mag je vragen. Dat is omdat wikipedia niet linkt naar fansites, fora, en dergelijke. Groet, Lexw (overleg) 15 mrt 2011 12:51 (CET)Reageren

Ok, begrijpelijk. Maar waarom mag dit dan wel bij de originele Wikipedia(.org) pagina's? Het is voor nieuwschierige automezitters toch mooi en makkelijk wanneer zij op de pagina van hun auto meteen een link kunnen vinden naar een club voor dat model?

Hoe dan ook, dan is er voor de moderators nog flink wat werk aan de winkel, aangezien bij veel automodellen links staan naar autoclubs. En ook andere fansites worden vaak vermeld. Iets met gelijke monnikken, gelijke kappen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Honda_Civic http://nl.wikipedia.org/wiki/Mazda_323 http://nl.wikipedia.org/wiki/Opel_astra http://nl.wikipedia.org/wiki/Peugeot_206 http://nl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Bus_Club_Nederland http://nl.wikipedia.org/wiki/Toyota_Corolla En zo voorts.


En dan nog een hele mooie, betreffende fora:

http://nl.wikipedia.org/wiki/FOK!

Dus dat er niet gelinkt mag worden naar fora en fansites, is een uitspraak waardoor er nog veel gemodereerd zal moeten worden. En anders gewoon die regel versoepelen, want bijna elke autogerelateerde pagina heeft wel een link naar een club voor dat model auto. Het hoort er gewoon bij. En het zou jammer zijn als dit niet meer zou mogen. Want Wikipedia is toch een website waar je informatie kunt vinden? Ook links naar dergelijke websites behoren tot die categorie!

Groet, Sander Heikamp – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.196.41.196 (overleg · bijdragen)

Sander, ik snap niet precies wat je bedoelt met "de originele Wikipedia(.org) pagina's". Op wikipedia is het niet te doen gebruikelijk te linken naar fansites, fora e.d. Wat betreft die twee opmerkingen van jou ("gelijke monniken, gelijke kappen" en "voor de moderators nog flink wat werk aan de winkel") heb je helemaal gelijk: er ligt op dit punt een hele berg werk te wachten. Daarom is het moderatorschap ook zo'n hondenbaan. Knipoog Groet, Lexw (overleg) 22 mrt 2011 14:52 (CET)Reageren

Lex, ik doelde vooral op het feit dat ook op de originele website (www.wikipedia.org) artikelen staan waarin links staan naar online communities wanneer het gaat over auto's:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_mx5#External_links (Zowel bij External Links als References) http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_CA_engine#External_links (New Zealand Datsun Club) http://en.wikipedia.org/wiki/Oldsmobile#External_links (Oldsmobile Club America)

Enzovoorts

Maar goed, als het in de regels staat, dan staat het in de regels. Overigens vind ik het dan nog steeds jammer, mensen kunnen dan net de link mislopen naar een autoclub (of wat voor gezelligheidsclub dan ook). – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.196.41.196 (overleg · bijdragen)

Sander, ik denk dat jij wikipedia nog niet helemaal begrijpt. Ten eerste is www.wikipedia.org geen wiki, maar het portaal naar de verschillende internationale wiki's. Op www.wikipedia.org staan helemaal geen artikelen, ga er zelf maar eens kijken. En ten tweede zijn de verschillende internationale wiki's qua regels e.d. volledig onafhankelijk van elkaar. Wat op de ene wiki is toegestaan hoeft dat op de andere wiki nog niet te zijn. Op de Nederlandse wiki hebben we de conventie dat er niet gelinkt wordt naar fansite's en fora, alleen naar websites waar inhoudelijk iets wordt toegevoegd aan het artikel. Dit mede omdat fansites en fora i.h.a. nou niet bepaald neutraal zijn, terwijl wikipedia dat juist wel wil zijn. Zouden we wel linken naar deze sites, dan verwordt wikipedia binnen de kortste keren tot een soort startpagina. Het feit dat er op sommige pagina's wel wordt gelinkt naar fansites e.d. duidt alleen maar op achterstallig onderhoud, dus als je zoiets tegenkomt mag je het met een gerust hart verwijderen. Laatste opmerking: mensen die geïnteresseerd zijn in een autoclub weten die ook zonder wikipedia wel te vinden, en een zoekmachine als google is daarvoor een betere plek dan wikiepdia (aangezien een zoekmachine waarschijnlijk veel meer van dergelijke sites zal geven dat wat er toevallig op wikipedia is neergezet). Groet, Lexw (overleg) 23 mrt 2011 09:28 (CET)Reageren