Naar inhoud springen

Overleg:Organisatieopstelling

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Organisatieopstelling. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 15 feb 2020 14:28 (CET)Reageren

Onder 'Kritiek' is ten onrechte vermeld dat er geen sprake zou zijn van enig wetenschappelijk bewijs; dat is op zijn minst onvolledig en waarschijnlijk onjuist.

Zo is in 2008 een wetenschappelijk proefschrift met succes verdedigd aan de Universiteit van Tilburg door dr. J.L.M. Roevens. Dat is hier als volwaardige tekst te lezen: [1] Recenter is er een internationaal review-artikel verschenen waarin eveneens is aangetoond dat er sprake is van effectiviteit. Ik verwijs opnieuw naar de referentie [2].

Verder is er geopperd dat verwijzingen naar bijvoorbeeld Albert Einstein gebruikt zouden worden om één en ander van een (pseudo-)wetenschappelijk sausje te voorzien. Ook dit is onjuist, er is breed gedragen steun voor (Organisatie)opstellingen. Niet alleen Werner Heisenberg, David Bohm en Ervin Laszlo (die hier in 1972 een buitengewoon vernuftig boekje over samenstelde) hebben zich hier al eerder over uit gelaten. Onlangs verscheen een wetenschappelijk schrijven over de relatie tussen kwantumtheorie en bewustzijn onder redactie van professor Shan Gao met de titel Consciousness and Quantum Mechanics (2022) bij de Oxford University Press [3]. Ik geef ruimhartig toe dat het niet algemeen toegankelijk is, maar echter wel een breed gedragen bron van vooraanstaand wetenschappers, al dan niet verbonden aan de beste universiteiten ter wereld.

Voorts, de bronvermelding die nu is opgenomen is vrij mager en wekt de schijn van vooringenomenheid. Zo is Rob Nanninga vrij berucht omdat hij alles met scepsis benaderde dat hij niet begreep. Tom Speelman beroept zich op uitspraken van professor Robbert Dijkgraaf en professor Dick Swaab en is niet in staat gebleken klakkeloos over te nemen (mogelijk zelfs uit verband te rukken) wat beide geleerde heren over deze materie hebben vermeld. Daar staat tegenover dat professor Erik Verlinde en professor Herman Wijffels enige ruimte laten en kunnen erkennen dat sommige zaken nu eenmaal niet eenvoudig zijn om op te helderen [4]. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Brego84 (overleg · bijdragen)

  1. proefschrift Roevens (2008) PDF
  2. Scholtens et al (2021)
  3. Goa, S., et al (2022) Consciousness and Quantum Mechanics Oxford University Press ISBN: 9780197501665
  4. Durston, S. & Baggerman, T. (2017) The universe, life and everything... Amsterdam University Press ISBN: 9789462987401