Overleg:Overbevissing

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beste,

de gebruikte definities van groei-en rekrutenoverbevissing zijn onjuist. Groei-overbevissing slaat op het vissen van de oudere dieren die geslachtsrijp zijn. Rekrutenoverbevissing slaat op het vissen van de jongere dieren die niet geslachtsrijp zijn. Een gevolg van rekrutenoverbevissing is dat het visbestand in elkaar stort.

Met vriendelijke groeten J.S.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ? (overleg · bijdragen) 11 jul 2009 13:11 91.176.118.150

  • Beste J.S., als je fouten wil verbeteren of kennis wil toevoegen dan kan dat! Kijk eens op Wikipedia:Snelcursus. Als je op het tabblad 'bewerken' drukt bovenaan de pagina van het artikel kun je bovendien meteen al aan de slag. Ondertekenen van overleg doe je met vier tildes (4x~) of de handtekeningknop boven het schrijfvenster. Groet, --JanB46 12 jul 2009 19:51 (CEST)


Geen sprake meer van overbevissing tong en schol in Noordzee[bewerken]

In de Noordzee is volgens internationale biologen van The International Council for the Exploration of the Seas geen sprake meer. Voor nadere informatie zie: http://www.ices.dk/committe/acom/comwork/report/asp/advice.asp?Region=16&Advice=-1&Species=-1&Period=262&titlesearch=&submit1=Submit+Query&mode=2

Vandaar mijn aanpassingen.

POV[bewerken]

Het artikel is eenzijdig en pessimistischer dan zelfs de huidige natuurorganisaties als WMF. Met name doel ik op deze zin: Als de overbevissing op zee in dit tempo doorgaat, zijn de oceanen binnen afzienbare tijd vrijwel dood [3][4][5], zo wordt onder andere door de Canadese expert D. Suzuki gesteld [6]. De voorbije vijftig jaar is 90% van het visbestand verdwenen. Zelfs het WMF is niet zo pessimistisch. zie hier. Maar ik denk dat de crux is, dat overbevissing in het huidige tempo helemaal niet doorgaat, zowel nationaal als internationaal wordt er veel in regulering gestoken, worden gebieden gesloten etc etc. In de noordzee is meer tong, schol en haring te vinden dan in het verleden, door al die maatregelen volgens de WUR. En er zijn enorm veel zeehonden in de waddenzee. En ook veel bruinvissen in de noordzee. Wat niet wil zeggen dat het allemaal prima loopt hoor, zeker niet. Dit hoort allemaal in het artikel (maar omdat ik geen expert ben kan ik dat niet doen zonder uitputtende studie, vandaar het sjabloon geplakt). Elly (overleg) 17 jul 2017 18:41 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Overbevissing. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 1 okt 2017 15:04 (CEST)