Overleg:PRINCE2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Prince 2 proces naam[bewerken]

Niet overal staat Prince 2 proces naam uitgeschreven, bijvoorbeeld: Werkpakket autoriseren (CS1) SB1: het plannen van de volgende fase (alleen bij reguliere oplevering)

 • Is het volgende niet beter?
  • CS1: Authorising Work Package (Werkpakket autoriseren)
  • SB1: Planning A Stage (het plannen van de volgende fase)

Meer Nederlands in de koppen[bewerken]

Ander punt: er mag van mij best meer Nederlands in de koppen van dit artikel. Floris V 21 sep 2006 18:43 (CEST)

Daar ben ik het mee eens. Bijvoorbeeld:
 • Starting up a project --> Het opstarten van een project
 • Initiating a project --> het initiëren van een project 'of' projectinitiatie
 • Directing a project --> sturen van een project
 • Planning --> planning
 • Controlling a stage --> controleren van een fase
 • Managing stage boundaries --> managen van fase overgangen
 • Managing product delivery --> Managen van product levering
 • Closing a project --> sluiten van een project
tenminste, als dat is wat je bedoelde. Woodcutterty 14 nov 2009 14:34 (CET)

Kunnen ook de Engelse termen als 'Project Brief' worden vertaald? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 31.24.48.4 (overleg · bijdragen)

Fouten en onvolkomenheden[bewerken]

Vervelend om te zeggen, maar dit lemma staat vol met fouten en onvolkomenheden. Ik ben best bereid om dit op te pakken, maar wil het toch graag hier bespreken.

Aantal punten:

 • Een project bestaat minimaal uit drie fasen: SU, IP en CP. Dit in tegenstelling tot hetgeen wat beweert wordt: alleen IP en CP.
 • Het figuur met de structuur van een Project Management Team is foutief; Het bedrijfs- of programmamanagement behoort niet tot het project, en dus ook niet tot het PMT. Daarnaast zijn er nog een aantal optionele rollen: Project Support Officer, Quality Assurance, Configuration Librarian.
 • Ik mis een stuk over Management by Exception. Dit is de kern van Prince2: de stuurgroep geeft de Project Manager toleranties op het gebied van Tijd, Geld en Scope. Alleen wanneer hij hierbuiten dreigt te treden, moet hij de stuurgroep op de hoogte stellen en vragen om een beslissing. Dit staat uiteraard los van periodieke voortgangsrapportages.
 • Misschien een beetje pietleuterig: binnen Prince2 wordt nooit gesproken van een Projectleider (Projectleader), maar alleen van Project Managers.

Zo staan er nog wel een aantal zaken in. Is er iemand die met mij dit lemma op wil pakken om het naar een hoger niveau te tillen? --Rick-Online 30 sep 2008 13:52 (CEST)

Reactie op éérste punt door anonieme gebruiker 145.72.98.1: (Onjuist, SU is geen onderdeel van het project) Verplaatst door Sumurai8

Onduidelijke verwijzingen[bewerken]

Ik zie dat er af en toe tussen haakjes verwijzingen staan, die niet of nauwelijks in het artikel of ergens anders kunnen worden gevonden. Ik geef een paar voorbeelden:

 • Kenmerken: Product Based Planning (zie 5.1.): een planning die....
In plaats van 5.1 lijkt het me beter een interne link te plaatsen die direct naar sectie 5.1 verwijst
 • Processen: SU1: het aanstellen van een Business Executive (zie de projectorganisatie) en de projectmanager...
Het lijkt me beter een link te maken van de tekst 'projectorganisatie'.

Ik heb dit alvast veranderd. Ik ben nieuw dus het leek me beter dit hier maar even te vermelden. Als iemand nog meer van dit soort dingen vindt, graag even veranderen. Woodcutterty 14 nov 2009 14:52 (CET)

Is dit artikel zinvol (in deze staat)?[bewerken]

In plaats van uitleg staat hier een ellenlange opsomming van specialistische details, voor wie is dit geschreven? Zoals het nu is lijkt het mij geen zinvol artikel. Snoei in de lijsten en uitleg van de term is noodzakelijk. Omdat er alleen maar lijsten staan, kan ik alleen maar alles weggooien, maar dat is weer al te kras, of niet? Vier Tildes 19 sep 2010 21:20 (CEST)

Hier en hier kom ik trouwens exact dezelfde zinnen tegen als in het artikel, wat (wellicht) problematisch is. Als niemand binnen afzienbare tijd een grote poets wil doen om het artikel voor wikipubliek geschikt te maken qua stijl, extreme details etc. dan is een nominatie wellicht het beste. Leodb 23 sep 2010 16:06 (CEST)
Dat had ik nog niet gezien, maar het lag wel voor de hand dat iemand een boek (of website) aan het overtypen is geweest. Groet, Vier Tildes 25 sep 2010 23:14 (CEST)

Die opsommingen staan op zich niet in de weg. Wat er aan dit artikel ontbreekt is wat algemene uitleg. -- Mdd 10 dec 2010 02:13 (CET)

Dit artikel behoort tot de meest populaire artikelen van het afgelopen jaar, zie hier. -- Mdd 21 dec 2010 15:35 (CET)

woordenlijst[bewerken]

Wat is het nut van het toevoegen van enorme woordenlijsten? MatthijsWiki (overleg) 26 feb 2015 14:18 (CET)