Overleg:Prijs van de Zweedse Rijksbank voor economie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

De pagina "Prijs van de Zweedse Rijksbank voor economie" is de bestemmingspagina van de doorverwijzing 'Nobelprijs voor Economie'. Ofschoon de definitie op deze pagina correct is, weet ik niet of het voor elke lezer duidelijk is dat de 'Nobelprijs voor Economie' eigenlijk niet bestaat. Zouden we niet ergens moeten toevoegen: "Officieel bestaat de Nobelprijs voor Economie niet. Wat we gemeenzaam de Nobelprijs voor Economie noemen, is in wezen "De Prijs van de Zweedse Rijksbank voor Economische Wetenschappen ter nagedachtenis aan Alfred Nobel". Misschien moeten we bovenstaande zin toevoegen op een pagina met als apart lemma 'Nobelprijs voor Economie', en dan doorverwijzen naar de bestaande pagina met als lemma "Prijs van de Zweedse Rijksbank voor economie" ?Refero1Research (overleg) 4 sep 2013 17:04 (CEST)

"veelal aangeduid als de Nobelprijs voor de Economie" staat gewoon in dit artikel, dat lijkt me voldoende. Mvg, Bas (o) 4 sep 2013 17:25 (CEST)
Eens met Bas. Eventueel kan 'veelal aangeduid met' vervangen worden door 'meestal afgekort tot', maar dat is meer een kwestie van smaak, en daarvoor geldt de regel die bekendstaat als BTNI = Bij Twijfel Niet Inhalen. Theobald Tiger (overleg) 5 sep 2013 13:46 (CEST)
Het is idd een kwestie van smaak, waarbij ik me afvroeg of voor een 'gewone' gebruiker van Wikipedia, de zinsnede 'veelal aangeduid met' hetzelfde gewicht of betekenis heeft dan 'De Nobelprijs voor Economie (as such) bestaat eigenlijk niet'. Maar ik begrijp, en volg daarom ook, de bovenstaande adviezen. Refero1Research (overleg) 5 sep 2013 14:03 (CEST)
Ik denk zelfs dat de titel van het artikel aangepast moet worden. De prijs staat helemaal niet bekend onder de naam van de titel nu... In ieder geval op de Engelse Wikipedia is dat een reden om de titel te veranderen (titel is daar dus ook Nobel Prize Economics). 83.117.104.167 24 jul 2014 00:25 (CEST)