Overleg:Recht om vergeten te worden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vorm & inhoud[bron bewerken]

In mijn perceptie is er in dit artikel geen sprake van een louter beschrijvende opsomming, samenvatting of of feitenweergave, maar worden er in diverse alinea's diverse waarschuwingen, tips en adviezen gegeven aan de lezer over hoe voorzichtig deze met diens gegevens op internet om zou moeten gaan. Hoe goed bedoeld ook, vraag ik me af of dat de bedoeling is in Wikipedia artikelen. Naar ruwe analogie: in het artikel over snelheidsovertreding staan ook geen wenken als "Let dus goed op uw snelheid, en of er politie of flitspalen in de buurt staan, en probeer eventuele overschrijdingen dan in elk geval onder de 30 km/u te houden". (Ik begrijp dat dat wat kort door de bocht is, maar ik hoop hiermee duidelijk te maken wat ik bedoel t.a.v. de niet-encylopedische elementen in dit lemma).
Zou het lemma hier en daar wat nog wat neutraler kunnen of zelfs moeten? Dus de goedbedoelde tips en adviezen verwijderen? In plaats daarvan is het wellicht beter om 'beschrijvend te vermelden dat de lezer op site X of Y terecht kan voor tips en adviezen t.a.v. het omgaatn met zijn of haar persoonlijke gegevens. Mvg, - martix (overleg) 18 mei 2017 03:57 (CEST)

Ik ben het eens met je observatie, wat mij betreft ga je je gang om de bewuste "waarschuwingen" te verwijderen. Vr groet Saschaporsche (overleg) 18 mei 2017 08:00 (CEST)
De eerste is al weg, was de laatste toevoeging vol met bangmakerij. Wellicht terecht gesteld, maar niet voor een neutrale encyclopedie. ed0verleg 18 mei 2017 08:08 (CEST)
Merci! Dat was inderaad het stuk waar ik mijn twijfels over had. - martix (overleg) 18 mei 2017 15:43 (CEST)