Overleg:Revolutionaire Anti-Racistische Actie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Het artikel klinkt mij toch enigszins politiek gekleurd.

Het lijkt mij wel redelijk enig onderscheid te maken tussen Rara en echte terroristische organisaties zoals de ETA of RAF, bijvoorbeeld door in de aanhef te vermelden dat er nooit doden of gewonden bij acties van deze groep zijn gevallen.

De aanslag op het PCM gebouw wordt nu al genoemd alsof het vrijwel zeker door Rara is uitgevoerd. Lijkt me wel een idee om de toevoeging dat de politie nog in het duister tast als eerste regel van de paragraaf te vermelden ipv. erna.

Het aanhalen van Thomas Ross als bron is een beetje ongeloofwaardig als je er niet ook gelijk bij vermeld dat Thomas Ross een fictie-schrijver is die gespecialiseerd is in complottheorieën.

De toevoeging 'en zodoende gezwicht voor het terrorisme van Rara' is nogal zinloos en subjectief. Andere, politieke redenen zullen in 1987 ook wel een motivatie geweest kunnen zijn.

Omdat ik net nieuw ben hier en niet erg thuis in de geschiedenis van Rara, zet ik het hier maar neer, ipv. in het artikele zelf.

mvg. Elve

84.84.208.174 9 nov 2006 10:25 (CET)Reageren

"Het aanhalen van Thomas Ross als bron is een beetje ongeloofwaardig als je er niet ook gelijk bij vermeld dat Thomas Ross een fictie-schrijver is die gespecialiseerd is in complottheorieën."

Er staat dat hij de suggestie wekt, niet dat het noodzakelijkwijs ook zo is. Overigens in Tomas Ross onderzoeksjournalist die inderdaad fictie verwerkt in zijn romans om het een goed leesbaar verhaal te maken, maar die wel zeer zeker gedegen onderzoek doet voor de boeken die hij schrijft.

"Het artikel klinkt mij toch enigszins politiek gekleurd."

Niet raar, het is ook een puur politieke zaak. 62.163.27.232

  • De toevoeging van een link naar het artikel over Thomas Ross lijkt me verhelderend genoeg.

84.84.208.174 9 nov 2006 11:22 (CET)Reageren

  • Details omtrent PCM aanslag verwijderd, aangezien deze niet langer relevant zijn in het RaRa artikel, nu blijkt dat de claim vals was.

62.163.27.232

'Kopstuk' Duyvendak[brontekst bewerken]

Ik zou voor het volgende graag een goede bron willen zien, want genoemde bronnen geven die info volgens mij niet (al heb ik niet de hele lap tekst doorgelzen, maar misschien kan iemand het precieze broncitaat hier neerzetten?)... "Verder wordt door de Binnenlandse Veiligheidsdienst BVD het Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak als een kopstuk binnen de RaRa organisatie gezien [1], iets dat in een publicatie van journalist Peter Siebelt wordt bevestigd [2]." Gertjan 7 aug 2008 13:30 (CEST)Reageren

Die goede bron bestaat niet. - Aiko 11 aug 2008 09:42 (CEST)Reageren

Geen terroristische beweging?[brontekst bewerken]

Daar kijk ik toch wel van op. Je kan dus een aanslag plegen op een staatssecretaris zonder terroristisch te zijn? Nu ben ik toch wel heel benieuwd naar de definities van de BVD! Eddy Landzaat 20 nov 2010 02:19 (CET)Reageren

Het gegeven dat de BVD niet heeft aangegeven dat ze dit terrorisme vonden lijkt me geen reden het tegengestelde uit het artikel te laten blijken. Wat de BVD er wél van van vondt kan natuurlijk worden genoemd maar is in principe natuurlijk maar een mening. Gerard von Hebel (overleg) 9 aug 2014 00:00 (CEST)Reageren

Betekenis RaRa[brontekst bewerken]

Ik herinner mij dat over de betekenis van RaRa wel wat te doen is geweest. Zo ken ik als uitleg:

  • Radicale Anti-Racistische Actie (hiervoor zijn ook bronnen, hoewel niet primair, zoals: [3])
  • De betekenis zou onbekend zijn en invullingen zouden slechts gissingen zijn (maar daarvoor heb ik geen bron).

Is hier meer over bekend? KKoolstra (overleg) 27 feb 2012 21:13 (CET)Reageren

Volgens mij is het Revolutionaire Anti-Racistische Actie. Ik heb even snel in het nieuwsarchief van de KB gekeken en vond het volgende in een artikel uit het AD uit 1991: Rara eindigde zijn geschriften met, onder elkaar geschreven: Revolutionaire Anti Rasistiese Axie, zodat vertikaal Rara leesbaar was. De brief waarin de aanslagen van gisteren worden geclaimd is ondertekend met Revolutionaire Anti Racistische Actie, wel onder elkaar getypt, maar in correct Nederlands. Volgens de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) vertoont deze brief "grote gelijkenis' met de brief die zij vorig jaar na aanslagen op kazernes van de Marechaussee in handen kreeg. (Raadsels over Rara, BVD heeft oplossing nog niet, Algemeen Dagblad, November 14, 1991) GeeJee (overleg) 27 feb 2012 21:20 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Revolutionaire Anti-Racistische Actie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 sep 2017 19:34 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Revolutionaire Anti-Racistische Actie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 mei 2019 01:51 (CEST)Reageren