Overleg:Robert Englund

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door EvilFreD in het onderwerp review Robert Englund

review Robert Englund[brontekst bewerken]

In december vorig jaar begon ik met het aanvullen en verbeteren van dit artikel. Veel meer dan er nu staat valt er niet over de man te vertellen (of het moet het blauwificeren van de rode links zijn). Wat kan er nog aan het artikel verbeterd of toegevoegd worden (dat niet ook al, beter op zijn plaats, in het artikel over Freddy Krueger vermeld staat)? EvilFreD (overleg) 24 jun 2013 22:08 (CEST)Reageren

Ziet er prima uit, precies die zaken die naar mijn mening een referentie behoeven hebben die ook. Er zijn ook niet overdreven veel referenties. Dqfn13 (overleg) 27 jun 2013 17:23 (CEST)Reageren
Ik heb de filmografieën wat verbeterd. vooral in die met televisieseries stonden erg veel NE gastrolletjes. En bij de films stonden enkele bij waarin hij niet meer dan een naamloze figurant was, en een waarin hij zelfs uncredited werd vermeld op IMDb. LeeGer 1 jul 2013 20:41 (CEST)Reageren
Ik zag het. Volledig akkoord ook. Ik heb wel nog even de indeling van de kolommen terug aangepast. EvilFreD (overleg) 1 jul 2013 20:47 (CEST)Reageren
Mooi werk, EvilFreD. Ik heb het artikel met plezier gelezen. Ik vind het bij biografische artikelen over kunstenaars in de ruime zin van het woord (dus incl. acteurs en musici) vaak heel interessant om te lezen hoe hun carrière is begonnen. Je hebt dat mijns inziens heel goed beschreven. Het gedeelte over Englunds carrière na zijn doorbraak met A Nightmare on Elm Street is daarentegen beknopt en verdient misschien nog uitbreiding, als dat althans mogelijk is. Aan de andere kant weet je dat deel samen te vatten met onder meer "In totaal speelde hij in zeventig films." en in de filmografie zou de lezer kunnen zien wat Englund na A Nightmare on Elm Street heeft gepresteerd. Ik zie verder de volgende mogelijke verbeterpunten:
  • Het valt me op dat de filmtitels e.d. niet zijn gecursiveerd, wat gewoonlijk wel wordt gedaan. Was dat een bewuste keuze?
  • Een toevoeging van een linkje naar de fotocategorie op Commons zou wellicht waardevol zijn.
  • IMDb is strikt genomen geen betrouwbare bron, omdat net als op Wikipedia in principe iedereen die biografieën kan schrijven en bewerken.
  • "Glendale, Californië" (d.i. met een komma) in de infobox komt op mij wat Amerikaans over. Ik geef zelf de voorkeur aan "Glendale (Californië)" (d.i. tussen haakjes), zoals je in de rest van het artikel wel hebt gedaan, afgezien van "Bloomfield Hills, Michigan".
  • Ik vind "bewerking" een fraaiere vertaling van adaptation dan "adaptatie", maar dat is een kwestie van smaak.
  • "De eerste keer tijdens zijn studiejaren" en "Naar eigen zeggen om..." zouden volgens mij bijzinnen moeten zijn, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om deze zinnen uit te breiden en er bijvoorbeeld "Naar eigen zeggen deed hij dit om..." van te maken.
  • Ik denk dat je vaker komma's zou moeten gebruiken. De zin "...en in 2008 regisseerde hij zijn tweede film, genaamd Killer Pad" betekent bijvoorbeeld iets anders dan "...en in 2008 regisseerde hij zijn tweede film genaamd Killer Pad". In de eerste zin regisseerde hij zijn tweede film. In de tweede zin staat dat hij voor de tweede keer een film regisseerde die Killer Pad heette.
  • In de infobox staat dat zijn carrière in 1974 begon, toen hij debuteerde als filmacteur, maar zijn carrière (als (theater)acteur) begon toch al eerder?
Dat was het. :) Ik hoop dat je hier iets mee kan. Vriendelijke groet, Mathonius 30 okt 2013 22:58 (CET)Reageren
Dank je wel Mathonius. Ik ga er binnenkort mee aan de slag. EvilFreD (overleg) 30 okt 2013 23:14 (CET)Reageren