Overleg:Roeien (sport)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Junioren 12 en 14 worden geen Junioren maar Jeugd genoemd

Dat men mijn mening over het lichte roeien niet deelt, ok. Maar de 6+ ( en de 8x+ bestaan toch echt) toegegeven het zijn exoten

Met een 'O' zijn de Olympische nummers in de open klasse aangegeven.

[n.n.]


Het onderscheid "corporale" en niet-corporale roeiverenigingen is niet relevant (zie bijv. de inleiding van de corpora zelf!) Voorstel groepen samen te voegen (en sorteren op plaats of alfabet). Hop, is al gebeurd.

DePiep 16 feb 2005 20:35 (CET)

Misschien is het verstandig iets over de startvelden v/h wedstrijdroeien toe te voegen?

Tenslotte worden ook de bootbenamingen uitgelegd.

Dus Beginnelingen, Nieuwelingen, SA, etc.

Wedstrijdroeien[bewerken]

Dit artikel gaat vrijwel geheel over roeien als wedstrijdsport, misschien kan dit beter als artikel Roeien (sport) uitgewerkt worden, en dit artikel gewoon over het roeien als voorstuwingsmethode van boten laten gaan. Caseman 17 mei 2006 17:37 (CEST)

Andersom, hier alle wedstrijdsport bij elkaar en het andere artikel aanpassen. Ben ik mee bezig. --Stunteltje 23 jan 2008 16:53 (CET)

Olympische medailles[bewerken]

De eerste Olympische medailles werden niet behaald door roeiers. Zie: http://www.nocnsf.nl/honderdkeergoud Indien in het huidige artikel wordt gedoeld op de niet erkende Olympische roei medailles (Franse stuur) dan is het wellicht journalistiek verantwoord om dit te vermelden. Gr YvettevA – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 85.147.229.81 (overleg · bijdragen)

Bedankt voor de opmerking. Natuurlijk waren het wel de eerste Nederlanders die olympisch goud wonnen, maar het was volgens het IOC geen Nederlands goud. Omdat ik deze tekst in een algemeen artikel over roeien niet relevant vond, heb ik het verwijderd. Miho 8 apr 2010 16:08 (CEST)

Wedstrijd nationaal of niet?[bewerken]

Ik vroeg mij af wanneer een wedstrijd onder het kopje Nationaal thuishoort en wanneer niet. Is hier een bepaald criterium voor? Anders kunnen we de lijsten net zo goed samenvoegen. In het lijstje van 'nationale' wedstrijden staan evenementen waar zelfs geen artikel over bestaat, en bijv. De Lingebokaal kan met 160 deelnemende ploegen uit heel Nederland ook best de titel nationaal voeren. Michiel5234 (overleg) 6 feb 2013 21:32 (CET)