Overleg:Rovaniemi

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 maanden geleden door Henk van Haandel in het onderwerp Incorrect: Hoofdstad van Lapland

Archivering Wikipedia:Review[brontekst bewerken]

Euh mensen...in het Nederlandtalige artikel over de Noord-Finse stad Rovaniemi staat een fout:

In 1938 werd de stad 'hoofdstad' van Lapland. De stad werd vrijwel compleet verwoest tijdens de Laplandoorlog, de oorlog tussen Finland en Duitsland in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog.

in 1938 was WO2 nog niet eens begonnen...en de Laplandoorlog duurde van 1944 tot 1945...

Foutje dus...

De beschrijving maakt grote sprongen, maar lijkt me niet fout. De laplandoorlog was tussen september 1944 en april 1945. Dus in 1938 (voor WO II) werd de stad 'hoofdstad', en zes jaar later werd hij vrijwel compleet verwoest. Dat kan toch? Johan Lont 14 mrt 2007 20:10 (CET)Reageren
  1. Inleiding: Dit kan beter. Ik lees bijvoorbeeld in het Engelstalige artikel It is a large city by European standards and one of the largest cities in the world by area - though much of it is covered by forests. Ik vermoed dus dat het ook wel de grootste stad van Lapland zal zijn. Een inleiding moet de lezer van in het begin duidelijk maken waarover het artikel zal gaan. In dit geval over "het bestuurlijk en commerciële centrum van de Finse provincie Lapland, die voor een korte periode de "hoofdstad" van Lapland was."
  2. Inhoud: inhoudelijk mis ik bijvoorbeeld nog de etymologie van de naam (zie het Engelstalige artikel). Wat afbeeldingen ter illustratie zouden ook niet mistaan (zie commons:Category:Rovaniemi, voor goede bijschriften zie de:Rovaniemi). Het mag dus nog aangedikt worden.
  3. Referenties: Deze ontbreken nu volledig. Misschien dat je de referentiewerken voor het Engelstalige artikel kunt raadplegen (en:Rovaniemi#References)? Je kan misschien ook Cornelia H. E. Kiaupa, Finnland-Lexikon raadplegen?
  4. Stijl: Het leest vlot en bevat op het eerste zicht geen taalfouten, dus weinig op aan te merken.

Evil berry 16 mrt 2007 11:24 (CET)Reageren

Grootste ter wereld[brontekst bewerken]

Qua oppervlakte is het met 8.016 km2 één van de grootste gemeentes ter wereld

Hier twijfel ik erg aan. In Brazilië zou dit maar een kleintje zijn, hoor. LeRoc 19 apr 2009 13:26 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op Rovaniemi. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 28 okt 2019 16:17 (CET)Reageren

Incorrect: Hoofdstad van Lapland[brontekst bewerken]

Al zijn er Finse toeristische sites te vinden die dit claimen, is er naar mijn weten geen erkende status als hoofdstad van Lapland. In ieder geval niet als zodanig erkend door landen zoals Zweden en Noorwegen. Michiel.mj (overleg) 31 jul 2023 19:08 (CEST)Reageren

Het woord hoofdstad staat tussen aanhalingstekens. Ik denk dat bedoeld wordt een zekere status als regionale hoofdplaats, kennelijk zo aangeduid door de Finse regering, want er staat een jaartal bij. Henk van Haandel (overleg) 31 jul 2023 22:39 (CEST)Reageren