Overleg:Ruisonderdrukkende hoofdtelefoon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In het huidige versie van het artikel staat: "Een ruisonderdrukkende hoofdtelefoon is een hoofdtelefoon die op een actieve manier ongewenst omgevingsgeluid (ruis) reduceert. Ruisonderdrukkende hoofdtelefoons verhogen de signaal-ruisverhouding aanzienlijk meer dan hun passieve tegenhangers."

Dit is onzin, want omgevingsgeluid is géén ruis. En deze hoofdtelefoons verbeteren ook de signaal-ruisverhouding niet, ze onderdrukken alleen de storende invloed van omgevingsgeluid. Ook al wordt in de reclame voor een bekend merk van dit type hoofdtelefoons iets anders beweerd. Muijz (overleg) 7 dec 2014 10:25 (CET)

De titel van de pagina is op deze manier inderdaad tamelijk misleidend. Vermoedelijk is het probleem het Engelse woord noise dat inderdaad ruis kan betekenen, maar ook lawaai of geroezemoes. Hier betekent het niet 'ruis'. 'Ruisonderdrukking' is een geschikte vertaling voor de 'noise reduction' die o.a. bekend is van Dolby, maar niet voor wat hier wordt beschreven. Een betere titel zou vrij onhandig worden (omgevingsgeluidsonderdrukkende hoofdtelefoon) maar wellicht zijn er alternatieven. Paul B (overleg) 28 aug 2015 03:33 (CEST)