Overleg:Salonboot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Graag zou ik een foto/plaatje van een salonboot zien zodat duidelijk is waarin het zich onderscheidt van andere boten. Misschien goed om het ook in Lijst van scheepstypes op te nemen. Wat is de vertaling in het Duits (zie de:Liste von Schiffstypen), Engels (zie en:List of boat types) en Frans (zie ook fr:Navire à passagers)? Wouter (overleg) 22 nov 2011 07:45 (CET)
Als aanvulling. In het woordenboek staat een salonboot omschreven als "keurig ingerichte passasiersboot". Als ik op internet naar plaatjes zoek kom ik uit op een nostalgische luxe rondvaartboot met eet- en drinkgelegenheid. Als niet-Nederlands voorbeeld bijvoorbeeld deze boot speciaal gericht op toeristen die een boottocht kunnen maken inclusief eten en drinken en zelfs er een nachtje kunnen slapen. Wouter (overleg) 22 nov 2011 08:51 (CET)

Die omschrijving "nostalgische luxe rondvaartboot met eet- en drinkgelegenheid" is zo gek nog niet. Alleen was toen het begrip ontstond van nostalgie natuurlijk nog geen sprake, wel van een geheel verzorgd plezierig dagje op het water. Ook de IJsselmeeroversteek werd als zodanig ervaren. Een luxe rondvaartboot werd ook wel salonboot genoemd geloof ik. De echte salonboot is mi een binnenschip en de voorganger van de moderne hotelschepen voor riviercruises. Misschien kan Gebruiker:Stunteltje verder helpen. Een houseboot zoals op het plaatje wordt in Azië veel aangeboden als vacantieverblijf voor toeristen, meestal varen ze niet. Ik zou het geen salonboot willen noemen. --JanB (overleg) 22 nov 2011 10:00 (CET)