Overleg:Shorttrack (schaatsen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

verplaatst van review[bewerken]

Ik heb de afgelopen dagen op Gebruiker:VincentBaas/Shorttrack (nieuw)‎ gewerkt aan een revisie van het artikel over Shorttrack. Volgens mij staat de belangrijkste info er al in. Dit is nog wel een voorlopige versie, ik ben nog van plan wat dingen aan te passen. Wat vinden jullie van dit artikel?? VincentBaas 7 nov 2006 18:37 (CET)

Ik heb het even doorgekeken, hier even wat aparte punten:
  • Schrijffout Naast techniek en conditie hebben shorttrackers bij ook behendigheid, tactiek en acceleratievermogen nodig. (regel 2)
  • In regel vier kun je beter de getallen voluit schrijven.
  • Regel 6: Shorttrack staat garant voor spectaculaire actie. Ietsje encyclopdischer.
  • Wat zijn 'heats'? Liefst met interne link.

Verderop geen schrijffouten meer, hoewel je bij getallen als '2', 'twee' behoort te schrijven. Er moet nog erg veel verbetert worden, het artikel is nog lang niet goed genoeg voor de etalage. Veel succes verder! Vincentsc 7 nov 2006 18:59 (CET)

Heat heeft vanaf vandaag artikel én een Dp, was nog even verwarrend met Heat (film), maar dat is opgelost. Ik heb de foutjes eruit gehaald en een aantal getallen uitgeschreven. Alles uitschrijven vind ik wat overdreven, net als alles als cijfers. In het Sportcafé ben ik op zoek gegaan naar wat info over shorttrack in België, maar nog niet veel info kunnen vinden. De komende dagen zal ik de tekst nog wat aanpassen en de nodige info toevoegen. VincentBaas 7 nov 2006 21:46 (CET)
Ik heb de volgorde aangepast, de tekst nogmaals goed doorgekeken en wat termen uitgewerkt. Om wat meer binding te krijgen tussen de diverse artikelen heb ik het Sjabloon:Shorttrack aangemaakt, met daarin links naar de diverse artikelen. Artikelen met dit sjabloon worden ook automatisch in de Categorie:Shorttrack geplaatst. Shorttrack in België bevat ook al wat eerste informatie. VincentBaas 9 nov 2006 18:42 (CET)
Het artikel is inmiddels verplaatst naar de hoofdnaamruimte, zie Shorttrack VincentBaas 17 nov 2006 15:14 (CET)

foto gevallen shorttracker[bewerken]

Ik vraag me af of het verstandig is om de foto "gevallen shorttracker" te laten staan op de site over shorttrack. De sport heeft al de naam van een sport waar alleen gevallen wordt en alleen ongelukken gebeuren. Door het plaatsen van dergelijke foto's wordt dit alleen maar aangewakkerd. Ik weet dat we ons niet hoeven te verschuilen. Er wordt echter in het gehele stuk beschreven dat shorttrack een veilige sport is (bescherende kleding e.d.). Verder draagt deze foto niets toe aan de enyclopedische uitleg over shorttrack Daarom is mijn voorstel voor degene die die foto geplaatst heeft deze te wijzigen in een mooie actiefoto. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Piet van Hoeven (overleg|bijdragen) op 19 mei 2007 18:52 (CEST).

Op zich heb je een punt, de afbeelding voegt niet al te veel toe. Alleen het ging mij om een illustratie bij het kopje Reglementen. Het zou inderdaad beter zijn om er een foto bij te zetten waarop een overtreding (impeding / crosstracking) te zien is. Zelf heb ik alleen geen duidelijke foto's, dus hulp bij het zoeken is welkom. De afbeelding kun je zelf ook wijzigen hoor, dit hoeft niet per sé te gebeuren door de oorspronkelijke auteur. VincentBaas (Overleg) 19 mei 2007 20:08 (CEST)
Het lijkt me dan het beste de foto weg te halen. Een foto van een impeding (begrip voor zeer breed palet van overtredingen) of een andere overtreding is nagenoeg onvindbaar. Dat zou een zeer groot toeval zijn. Verder denk ik dat met name degene die een foto geplaatst heeft deze zou moeten verwijderen en niet een willekeurig iemand. Anders blijf het zo'n heen-en-weer. Ik haal hem eraf en jij zet hem er weer op, enz. Bij stukjes tekst is dat veel eenvoudiger. Ook omdat niet duidelijk is waarom die rijder in de boarding ligt (hij kan ook zelf gevallen zijn) geeft het geen nadere informatie aan het kopje "reglementen" en schept alleen verwarring. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Piet van Hoeven (overleg|bijdragen) op 20 mei 2007 11:34 (CEST).
Inmiddels heb ik wel een (eigen) foto gevonden en toegevoegd van de relay tijdens de Word Cup. VincentBaas (Overleg) 1 jun 2007 16:58 (CEST)

Reglementen[bewerken]

Ik heb bij de overtredingen de afkortingen weggehaald. Deze hebben geen status en worden ook niet gebruikt, vandaar.- De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Piet van Hoeven (overleg|bijdragen) op 29 mei 2007 21:10 (CEST).

In het Engelstalige artikel stonden ze wel vermeld. Ik meende ze wel eens op een uitslag te hebben gezien, maar in de officiële reglementen staan ze inderdaad niet vermeld. Wil je trouwens in het vervolg je berichten ondertekenen met ~~~~, zodat iederen kan zien wie welke opmerking heeft geplaatst. Meer info op Wikipedia:Ondertekening. VincentBaas (Overleg) 1 jun 2007 16:55 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Shorttrack (schaatsen). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 sep 2017 13:58 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Shorttrack (schaatsen). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 okt 2017 10:44 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 9 externe link(s) gewijzigd op Shorttrack (schaatsen). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 okt 2017 10:39 (CEST)