Overleg:Sikhisme

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De pagina is duideljk nog in een beginstadium. Ik liep er tegenaan en vond nogal wat taaltechnische problemen. Een aantal grove fouten heb ik gecorrigeerd, inhoudelijk heb ik natuurlijk geen aanpassingen gemaakt. Ik stel voor om deze pagina grondig te herzien en een goed lopende Nederlandse verhaal te maken. Het is nu een nogal manke vertaling, waarschijnljk uit het Engels. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 193.33.51.1‎ (overleg · bijdragen)

In de pagina over religie in het algemeen wordt aangegeven dat er 23 miljoen aanhangers zijn– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ravenclawgirl (overleg · bijdragen)

Kan iemand naast deze mooie verhalen iets toevoegen over de moord op Indira Gandhi? aleichem groet 3 jan 2009 22:42 (CET)[reageer]

Ik dacht dat in het Sikhisme God meer een begrip is dan een wezen. Dat God meer wordt gezien als synoniem voor alles en niets.

Ik zou de tekst: Eén God (Ek Onkaar): Er is slechts één God, die oneindige macht en invloed heeft; Hij of Zij is identiek voor alle godsdiensten. God heeft geen geslacht en is alomtegenwoordig.

Liever zo schrijven: Eén God (Ek Onkaar): God is alomtegenwoordig, hierdoor kan er maar één God zijn (daar bijv. een duivel ook diezelfde God moet zijn). God heeft oneindige macht en invloed omdat alles uit God bestaat. Alle beschrijvingen van goddelijkheid in andere religies hebben betrekking op (aspecten van) God.

Maar ik heb ook geen lering gevolgd. Tkteun (overleg) 1 apr 2011 19:34 (CEST)[reageer]