Overleg:Sint-Pietersberg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sint Pietersberg, met of zonder "-"?[bewerken]

Sint Pietersberg, met of zonder "-"? 213.119.220.167 22 aug 2006 22:42 (CEST)

Zie discussie:Wikipedia:Taalcafé#Sint_Pietersberg
Men zou volgens de spelling "-" verwachten maar de praktijk wijkt daar van af: [1] Ed Stevenhagen 1 nov 2008 12:48 (CET)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Pietersberg.gif[bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Pietersberg.gif, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20071118. --E85Bot 19 nov 2007 02:06 (CET) Ik vind de foto een beetje vreemd voor het item sint Pietersberg.


Mergel of kalksteen[bewerken]

In Limburg spreken we over mergel, mergelgroeven, mergelsteen, mergelen. Ik zie dat men verschilt van mening of het mergel is of kalksteen. Is het een wetenschappelijk geologisch artikel dan ben ik voor het gebruik van de term kalksteen maar gaat het om een regionale beschrijving in Limburg dan hebben we het over mergel. Waarom?... omdat de meeste Limburgers anders niet weten waar je over spreekt! Ed Stevenhagen 22 dec 2008 00:07 (CET)


Transferium?[bewerken]

".....een natuurtransferium aan te leggen: een grote ovale parkeerplaats, waar men de auto kan parkeren en het natuurgebied kan betreden."

De term "transferium" lijkt hier niet op z'n plaats, omdat deze gebruikt pleegt te worden voor voorzieningen waar men van het ene vervoermiddel op een of meer andere kan overstappen. Dat is hier niet het geval en dus is het gewoon een parkeerplaats. Plujm 29 aug 2010 13:03 (CEST)

Zou uiteraard kunnen zijn, dat er gratis te gebruiken witte fietsen aanwezig zijn, of fietsen gehuurd kunnen worrden. Dan zou de term al prima zijn. Maar van het een of ander blijkt niets uit het artikel.
Overigens betreft de passage in kwestie plannen uit 2006. Dat laat de vraag open, hoe de situatie anno nu is. Plujm 29 aug 2010 13:41 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Sint-Pietersberg. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 9 nov 2017 00:00 (CET)