Overleg:Sint-Winoksbergen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

'Vertaalde' plaatsnamen[bewerken]

Is het nu echt nodig om alle plaatsnamen in het noorden van Frankrijk te 'vertalen'? Blijkbaar zijn de Vlaams-nationalisten weer aan het werk geweest. Dit is toch wel echt belachelijk aan het worden. Dat Rijsel, Rijsel genoemd wordt en niet Lille, daar kan ik mee leven, maar Sint-Winoksbergen is echt nog belachelijker dan Robaais voor Roubaix. Bij deze verander ik het dan ook. --KB72 17 mei 2008 23:43 (CEST)

Dit heeft niets met Vlaams-nationalisme te maken. Voor plaatsen in de Franse Westhoek worden consequent de Nederlandse namen gebruikt, omdat dit (van oudsher) een Nederlandstalig gebied is. Wij volgen hierin de lijst van de Nederlandse Taalunie. Zie voor de richtlijn Wikipedia:Buitenlandse geografische namen. Dimitri 18 mei 2008 10:09 (CEST)
Op die lijst is Bergues niet aan te treffen, althans op dit moment staat-ie er niet op. Titelwijziging dan maar? Paul B 26 dec 2008 13:32 (CET) Pardon, ik had de verkeerde lijst in mijn hoofd. Ik blijf het belachelijk vinden, maar als we dit zo afgesproken hebben, ga ik daar niet dwars doorheen fietsen. Paul B 26 dec 2008 13:33 (CET)

Proza[bewerken]

Dit artikel leest meer als een stuk proza dan als een encyclopedisch artikel, met name het stuk Geschiedenis lijd daar onder. Omdat ik totaal geen kennis over dit stadje heb wil ik mij er niet direct aan gaan wagen, maar er moet wel echt iets aan gedaan worden. Dqfn13 (overleg) 24 jun 2013 10:53 (CEST)

Winok[bewerken]

Daar ben ik het volledig mee eens. Ik stel voor om alvast die stichtingslegende rond de heilige Winok te verwijderen, want die is pertinent onjuist. Winok leefde en werkte in Wormhout en heeft niets te maken met het ontstaan van de plaats die later zijn naam is gaan dragen. De pagina 'Geschiedenis van Sint-Winoksbergen' is overigens in hetzelfde bedje ziek. Thijs R.C. Vandewoude (overleg) 30 jul 2013 15:50 (CEST)