Overleg:Snooker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Fairytale bookmark.png Kwaliteitsbeoordeling
    • Vreemd dat er op deze uitgebreide pagina geen simpele uitleg staat over het verloop van het spel en doel ed. In de oude versie was deze wel aanwezig zie ik.
    • Daar sluit ik me volledig bij aan. Hoe werkt het spel eigenlijk?
Samenvatting van het spelverloop toegevoegd. Jupiler 20 apr 2008 23:56 (CEST)
    • Hoe kom je tot 210 punten bij Snooker plus??? 15 maal rood + paars = 15 * 10 = 150. Daarbovenop de waarde van alle kleuren (44) maakt dan toch maar een maximum van 194??? Of zie ik het verkeerd? Volgens de Engelstalige Wikipedia heeft de paarse bal een waarde van 10 (i.p.v. 9). Als je dan een maximum break maakt kom je tot : (15*11)+45=210. Dus moet paars wel een waarde van 10 hebben! Artikel dienovereenkomstig aangepast op 11-10-2007.

Verplaatsen[bewerken]

Op dit artikel staat een uitgebreid verhaal over het spelen van een bal (met effect) en het behandelen van de keu (die niet krom mag zijn). Ik denk dat dat allemaal ook van toepassing is op de andere biljartspelen (pool en carambole). Ik stel voor dat verhaal te verplaatsen naar Biljart. Handige Harrie 24 sep 2009 12:59 (CEST)

Verwijderingsnominatie van o.a. Afbeelding:Snookerbrug.jpg[bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Snookerbrug.jpg en Afbeelding:Snookereffect.gif, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20100111. --E85Bot 12 jan 2010 02:04 (CET)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Snookerwhite.jpg[bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Snookerwhite.jpg, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20100115. --E85Bot 16 jan 2010 02:07 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Snooker. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 jul 2017 22:23 (CEST)

Vergelijking met pool[bewerken]

In de inleiding staat dat pool het beste te vergelijken is met pool. Dat vind ik toch allesbehalve correct. Deze keusporten hebben nagenoeg niets met elkaar gemeen. Niet alleen zijn de afmetingen van de tafels, ballen en zelfs de keu’s verschillend, ook tussen het spelverloop is er geen enkele gelijkenis. In pool spelen de spelers elk hun eigen groep ballen (vol/gestreept) of volgens de nummers. In snooker spelen de spelers op de zelfde ballen. Verder is het in pool de bedoeling om al eerste de zwarte bal reglementair weg te spelen, waar het in Snooker de bedoeling is om meer punten te scoren dan de tegenstanders. Een spelletje loopt daar doorgaans af wanneer iemand meer punten heeft gescoord dan er met de nog resterende ballen te behalen zijn. Ik stel dus voor dat die bewering wordt verwijderd.Tvx1 (overleg) 14 okt 2017 01:09 (CEST)