Overleg:Spruitkool

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Twee verschillende artikelen?[brontekst bewerken]

Zou er niets voor te zeggen zijn om van Spruitkool (de plant zelf dus) en Spruitjes (de bekende eetbare okselknoppen) verschillende artikelen te maken? De huidige tekst van dit artikel gaat eigenlijk vooral over het laatstgenoemde. Iets soortgelijks is trouwens het geval met Aardappel. Zou Aardappel (knol) geen betere titel zijn? Dan moet de plant zelf (die ook aardappel heet) dus eigenlijk nog beschreven worden. Aardappel zou in dat geval een DP kunnen worden, het andere artikel kan waarschijnlijk het beste Aardappel (plant) heten. De Wikischim (overleg) 9 aug 2016 19:32 (CEST)

Het opsplitsen van plant en het eetbare gedeelte daarvan zou maken dat dit ook geldt voor appel, koolraap, bloemkool, peen en alle andere producten bij de groenteboer. Dat betekent nogal een ingreep. Het in balans brengen van plant en het eetbare gedeelte van de plant binnen de pagina lijkt me dan te prefereren. Atsje (overleg) 10 aug 2016 10:48 (CEST)
Dat laatste mag ook wat mij betreft. Ik heb zelf trouwens al geprobeerd een voorzetje te maken door in de intro explicieter te brengen dat het de eetbare knoppen van de plant zijn die in het alledaags taalgebruik "spruitjes" heten. De Wikischim (overleg) 10 aug 2016 11:30 (CEST)
Wanneer er over beiden voldoende te melden is, lijkt mij twee afzonderlijke lemma's te rechtvaardigen. Maar wanneer er twee magere lemma's zouden overblijven heeft opsplitsen geen zin, wat mij betreft. Een soortgelijke discussie heeft enige tijd geleden gewoed op Overleg:Amandel (noot). Itsme (overleg) 10 aug 2016 22:16 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Spruitkool. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 25 jul 2017 02:30 (CEST)