Naar inhoud springen

Overleg:Stop op verzoek

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door De Wikischim in het onderwerp Toelichting

Toelichting[brontekst bewerken]

De Wikischim heeft nu tweemaal de volgende tekst teruggeplaatst, waarvan de gebreken volgens mij in het oog springen. Maar op zijn verzoek zal ik een toelichting geven:

"Stop op verzoek, ook wel stop op afroep genoemd, is een systeem in het openbaar vervoer waarbij uitsluitend op een halte/ station wordt gestopt als een passagier dit kenbaar heeft gemaakt."

  • Als een passagier wat kenbaar heeft gemaakt?

"De signalering van het verzoek kan op verschillende wijzen plaatsvinden, bijvoorbeeld door een drukknop, het informeren van een conducteur of op zicht."

  • Lelijke formulering. De signalering kan plaatsvinden op zicht?

"Op een treinstation stopt de trein alleen als dit persoonlijk wordt aangegeven."

  • Als wat wordt aangegeven? En waarom persoonlijk? Bovendien staat deze informatie ook al in de eerste zin.

"Als iemand op het station wil instappen, rijdt de trein hier vaak langzaam voorbij, zodat die op tijd kan stoppen zodra de machinist iemand op het perron ziet staan. Als een treinpassagier wil uitstappen op de halteplaats, dient hij dit aan te geven."

  • Ik vind mijn formulering beter.

"Dit systeem is bijvoorbeeld te vinden in oude steden in het Verenigd Koninkrijk, waar stations soms niet meer worden gebruikt voor treindienst maar als museum."

  • Vreemde zin. Als stations niet meer worden gebruikt "voor treindienst" komen er dus geen treinen meer. Wat is dan hun relevantie voor het stop-op-verzoek-systeem?

"Ook op de Lokalbanen op Seeland (in Denemarken) wordt er gebruik gemaakt van dit systeem."

  • Waarom juist dit voorbeeld genoemd moet worden is me onduidelijk.

Marrakech (overleg) 6 jun 2011 22:03 (CEST)Reageren

Met je herschrijving van het eerste gedeelte had je bij nader inzien wel gelijk, en ook Op een treinstation stopt de trein alleen als dit persoonlijk wordt aangegeven was slechts een herhaling van wat al eerder in de tekst staat. Sorry dat ik daar wat vlug mee was met reverten. Ik vind echter dat je over de rest van de betwiste tekst (dus de voorbeelden in het Verenigd Koninkrijk en Denemarken) veel beter even met de overige auteurs (Sonty567 en RoDeJong) kunt overleggen. Ik zie zo geen doorslaggevende reden waarom die passages er per se uit zouden moeten. Wel kunnen ze idd. wel wat beter worden toegelicht, lijkt me. De Wikischim (overleg) 6 jun 2011 22:13 (CEST)Reageren
Je "sorry" is uiteraard aanvaard. Maar met Rodejong valt niet te overleggen. En nogmaals: als stations niet meer worden gebruikt "voor treindienst" komen er dus geen treinen meer. Zie voor verder commentaar mijn bewerkingssamenvatting. Marrakech (overleg) 6 jun 2011 22:36 (CEST)Reageren
Vraag RoDeJong gewoon eerst even of hij zijn voorbeeld van Denemarken nader wil toelichten. Hoe kun je nu er zo al zeker van zijn dat zijn toevoeging verkeerd is? En "valt niet te overleggen"; sorry, maar we sluiten wat mij betreft nooit op zo'n voorbarige wijze collega's van deelname uit. De Wikischim (overleg) 6 jun 2011 22:40 (CEST)Reageren