Overleg:TACAN

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zou Saschaporsche met een bron kunnen komen waaruit blijkt dat de burgerluchtvaart geen beschikking heeft over afstand tot een TACAN? Of wellicht bedoelt hij dat de burgerluchtvaart ook toegang heeft tot de richting bij een TACAN? Ook in dat geval graag een bron. Verschil tussen wat militaire luchtvaart en burgerluchtvaart kan met een TACAN lijkt mij zeker relevant om te vermelden. Als dat verschil er volgens Sascha niet is, graag een bron. Jcb - Amar es servir 23 apr 2014 23:10 (CEST)

Lees nou eens goed wat er NU in het artikel staat!
De afstand tot een TACAN-baken wordt bepaald volgens de principes en specificaties van distance measuring equipment (DME).
Het DME-signaal van een TACAN kan apart ontvangen worden met een conventionele dme ontvanger.
Lijkt me duidelijk dat (mits je weet welke frequentie je moet selecteren (daar zijn tabellen voor)) je inderdaad met een dme ontvanger de dme kunt aflezen.
Saschaporsche. (overleg) 23 apr 2014 23:15 (CEST)
Ja, als je verstand van zake hebt (en dus al niet naar Wikipedia hoeft te gaan om te kijken wat een TACAN is), dan kun je de info er min of meer uithalen. Maar Wikipedia is ervoor bedoeld dat iemand zonder verstand van zake kan lezen wat iets is. Jcb - Amar es servir 23 apr 2014 23:19 (CEST)