Overleg:Testerep

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Is de naam ter streep niet volksetymologisch gevormd naar de (volgens mij oorspronkelijke) naam testerep? Wie kan dit uitzoeken en even vermelden? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Bluppfisk (overleg · bijdragen) 7 aug 2006 01:28

Vermelding vierjarig onderzoek[brontekst bewerken]

Ik verwijderde de laatste alinea onder het kopje 'Heden', waarin gemeld wordt dat onder meer de VUB bezig is met een vierjarig onderzoek omtrent Testerep. Gebruiker @Orville is het daar niet mee eens en maakte mijn verwijdering meteen ongedaan. Daarom dit puntje op de Overleg-pagina.

Mijn argumenten voor verwijdering zijn:

- Het voegt niks inhoudelijks toe. Universiteiten zijn met allerlei onderzoeken bezig, ook met onderzoeken over onderwerpen die een eigen wikipagina hebben. Zolang de resultaten niet bekend zijn is dat echter niet relevant voor een historische entiteit als Testerep.

- Het leest als universiteitsmarketing. De tekst lijkt nagenoeg rechtstreeks uit de persmededeling van de betrokken universiteit te komen, inclusief hippe adjectieven als 'multidisciplinair'. Indien dit gekoppeld wordt aan concrete inhoud is dat allemaal volstrekt verdedigbaar, nu vertelt iemand echter enkel waar hij de komende 4 jaar mee zal bezig zijn. Leunt wat mij betreft aan bij Man met baan en rechtvaardigt daarom, opnieuw wat mij betreft, geen gratis visibiliteit op Wikipedia.

- Er bestaat het risico dat het bericht niet meer verder wordt aangevuld met wat uit het onderzoek is gebleken. Hierdoor vervalt de alinea dan in een nikszeggend, gedateerd fait divers.

Ik sta vanzelfsprekend open voor elk eerlijk verder overleg en zal met veel graagte de uiteindelijke resultaten van het onderzoek hier zien verschijnen.

Stefansdorf (overleg) 4 aug 2022 15:11 (CEST)[reageer]

Het eerste argument is voor mij doorslaggevend, met de twee andere ben ik het niet helemaal eens. Je hebt gelijk dat we beter kunnen wachten tot wanneer de resultaten bekend zijn, maar je oorspronkelijke motivatie ("reclame") vond ik niet terecht. Ik zal de passage opnieuw verwijderen. Mvg, OrviIIe (overleg) 6 aug 2022 15:46 (CEST).[reageer]