Naar inhoud springen

Overleg:Trekkerrijbewijs

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast
Wereldbol De voorbeelden en het perspectief in dit artikel behandelen voornamelijk Nederland en België en geven misschien geen wereldwijd standpunt over het onderwerp weer.
Probeer dit artikel alstublieft te verbeteren aan de hand van deze tips of bediscussieer het probleem op deze overlegpagina.

Eigen erf[brontekst bewerken]

Naar mijn weten mag je op eigen erf gewoon rijden ongeacht je leeftijd. Dus die zijn vanaf 16 jaar is onzin?? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.163.239.211 (overleg · bijdragen)

Maar hoe zit het dan in een geval met een arbeidsongeval?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Kristof vt (overleg · bijdragen)
De verkeersregelgeving is inderdaad alleen voor de openbare weg. Een trekker op de openbare weg is wellicht wel pas vanaf 16 jaar, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Voel u vrij om het aan te passen. Sum?urai8? 15 aug 2010 21:47 (CEST)Reageren
@Kristof vt: Ik vermoed dat de regelgeving omtrent werk voor minderjarigen dit verbiedt. Sum?urai8? 15 aug 2010 21:49 (CEST)Reageren

--16-8-2010-13:04-- Op eigen erf mag het lijkt mij wel zolang het niets met werk te maken heeft dat de leeftijd niets uitmaakt. Je mag immers ook op een motor crossen op eigen land ongeacht leeftijd..

De vraag is vervolgens wel hoe dit verzekeringstechnisch zit, mocht er iets mis gaan... RonnieV 16 aug 2010 14:48 (CEST)Reageren

Arbeid en/of openbare weg[brontekst bewerken]

In het artikel staat nu 'Voor de wet mag je vanaf je 16e een trekker besturen op de openbare weg, maar dan mag je er geen arbeid mee verrichten, hiervoor heb je het certificaat nodig.' Volgens de informatie hier is dat zowel nodig voor het werken met een trekker, als voor het rijden op de openbare weg. Je zou dan zonder trekkerrijbewijs jeugdigen wel rondjes op het erf mogen rijden, maar noch op de openbare weg, noch een veld mogen ploegen.

je mag aleen op een voertuig rijden op eigen erf als het een afgesloten terein is – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.88.64.54 (overleg · bijdragen)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Trekkerrijbewijs. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 sep 2018 21:28 (CEST)Reageren