Naar inhoud springen

Overleg:VN-Migratiepact

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 dagen geleden door Karmakolle in het onderwerp NPOV

Wijziging titel

[brontekst bewerken]

De argumenten zijn gelijkaardig met het Overleg:VN-Vluchtelingenpact Robyvd (overleg) 24 dec 2018 11:23 (CET)Reageren

NPOV

[brontekst bewerken]

Me dunkt dat de tekst beïnvloed is door populistische critici, en dus geen "NPOV" geeft. Het pact bestaat in essentie uit afspraken om te gaan werken aan een geïntegreerde benadering van migratievraagstukken. Ook zie ik het misverstand van het niet juridisch bindend zijn weer voorbij komen. Dat komt doordat het pact geen rechten en plichten voor mensen vaststelt. Maar het is wel bindend in die zin dat de landen die ervoor getekend hebben zich verplichten tot medewerking aan de afspraken: uitwerking van regelingen om migratie in goede banen te leiden. Staten plegen elkaar echter niet voor de rechter te slepen, doch zo nodig diplomatieke druk uit te oefenen.

De suggestie van Baudet dat het verdrag via "soft law" alsnog bindend zou worden is populistische onzin. Hij verwees naar de "Urgenda" zaak - maar daar werd wel degelijk een bestaande, bindende verdragsbepaling ten tonele gevoerd, zij het dat discussie mogelijk is of die de desbetreffende problematiek omvat.

Ik heb nu geen tijd een nieuwe tekst te maken. Rbakels (overleg) 2 mei 2019 12:24 (CEST)Reageren

Wat een onzin opmerking over Baudet. Je geeft hiermee impliciet aan, door je eigen gekleurdheid, dat dit lemma geen NPOV heeft. Zie hiervoor ook wat de Universiteit van Gent (waar Baudet geen student was)
https://libstore.ugent.be/fulltxt/RUG01/003/007/945/RUG01-003007945_2021_0001_AC.pdf heeft geschreven. Ook da andere kant van dit omstreden stuk, dat mogen we stellen, moet erin. Pas dan krijgt het een meer neutraal karakter. De referentie naar omvolking moet erin, want dit gebruiken politici doorlopend, wat we er ook van vinden. Blijf neutraal! Alphons1968 (overleg) 7 jul 2024 18:52 (CEST)Reageren
Blijf neutraal, gebruik (neo)naziframes? 🤔 Het is geen verdrag en er wordt geen recht op immigratie erkend, integendeel. De nationale soevereiniteit op dat vlak wordt behouden en uitdrukkelijk in de verf gezet. Het is in essentie een poging om een gemeenschappelijke visie te creëren vanwaaruit herkomst- en bestemmingslanden kunnen samenwerken rond reguliere migratie. Internationaalrechtelijk gezien bevat het Migratiepact geen nieuwe verplichtingen. Hier (p. 2-5) vind je een bespreking van de essentiële kenmerken (door prof. Ellen De Smet, promotor van de student wiens niet-gecorrigeerde masterproef je toeschrijft aan "de Universiteit van Gent"). Op p. 21-23 wordt besproken hoe rechters het Migratiepact kunnen gebruiken.
Grote fouten zie ik niet in de huidige tekst. Wellicht kunnen een paar nuttige aanvullingen worden gedaan. Het kaartje met stemintenties kan beter vervangen worden door het kaartje met de effectief uitgebrachte stemmen. Karmakolle (overleg) 8 jul 2024 12:07 (CEST)Reageren