Overleg:Voogdijminister

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Omschrijving[bewerken]

Ik ben niet helemaal akkoord met de omschrijving, zoals geschreven in het artikel. Volgens de bespreking op taaladvies.net: De voogdijminister is de toezichthoudende minister onder wiens portefeuille een bepaalde dienst of instelling valt.

Als voorbeeld kunnen we nemen: de federale minister van Binnenlandse Zaken is de voogdijminister van de politie. (zie google) De medewerkers van deze organisatie hebben wél een ambtenarenstatuut.

Een aanpassing is volgens mij noodzakelijk. RaMPo (overleg) 5 nov 2011 00:06 (CET)

  • Ga gerust je gang, ik heb dit lemma als beginnetje toegevoegd omdat een vitter op de verwijderlijst (n.a.v. Fedasil) vond dat "voogdij" geen algemeen Nederlands is. (Omdat het in Nederland in die betekenis onvoldoende gekend is?) Verbeteringen en nuanceringen meer dan welkom. Federale politie=ambtenaren, maar onderscheiden van lokale politie? Zou kunnen, maar hun statuut verschilt toch wel wat van de modale ministerie-beambte dacht ik. Als jij er meer van weet: zet het er gerust op. Bouwmaar (overleg) 5 nov 2011 10:51 (CET)
Vitter? Je zult moeten toegeven dat de link en dit artikel een mooie verbetering zijn. Anyway, dat is gewoon wat taaladvies meldt, met dank aan RaMPo voor de link. — Zanaq (?) 5 nov 2011 22:12 (CET)