Overleg:Withuis (gehucht)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Romaine in het onderwerp Galerij

Belgisch deel?[brontekst bewerken]

Dit gehucht ligt helemaal tegen de grens aan. Vraag is, of de bebouwing, die eraan vast aan de andere kant van de grens ligt, ook tot Withuis behoren en ook zo genoemd wordt, of in alle opzichten deel uitmaakt van het iets verderop gelegen dorp Moelingen. Antipedos 6 mei 2007 04:25 (CEST)Reageren

Galerij[brontekst bewerken]

Nadat dezerzijds 'n aantal typische Withuis-foto's aan de galerij was toegevoegd, werden deze door Romaine weer weggehaald met de vermelding dat dit niet nodig zou zijn, omdat die foto's ook al te zien zijn via de link Rijksmonumenten in Withuis.

Maar het feit dat dit niet nodig zou zijn, wil niet zeggen dat het niet toch 'n informatieve functie kan hebben voor dit artikel. Wanneer de lezer meteen al die plaatjes ziet, dan heeft hij ook meteen al 'n goeie indruk om wat voor soort plaats het hier gaat en dat is altijd te prefereren boven enkel de droge tekst en 'n link, waar hij maar net zin en de tijd voor moet hebben om te gaan kijken wat daar nog achter zit.

Zeker ook bij zo'n kort artikel is er dus niets op tegen, om de informatie van die plaatjes zo ver mogelijk naar voren te halen en direct in het artikel te verwerken; integendeel dat komt de informatieve kwaliteit ervan juist ten goede. ("'n Plaatje zegt meer als duizend woorden" luidt het gezegde toch?) Bovendien is het zo, dat in andere artikelen ook vaak foto's in de galerij staan, die tevens onder Rijksmonumenten te vinden zijn. Zie bijvoorbeel het artikel over Slenaken.

Stel voor de verwijderde plaatjes weer terug te zetten.

Limbico (overleg) 12 jul 2012 12:19 (CEST)Reageren

Slenaken verschilt overduidelijk met Withuis, in Withuis wordt gewoon letterlijk de rijksmonumentenlijst 1 op 1 overgenomen, terwijl met Slenaken dat niet gebeurd is en er een breder beeld wordt gegeven. Slenaken is trouwens een stuk groter dan Withuis, valt meer over te vertellen, en zijn dus meer kenmerkende afbeeldingen van beschikbaar. Overigsn zijn te veel afbeeldingen ook niet goed, we maken een encyclopedie-artikel en geen fotogalerij. Het vermelden van het aantal straatstenen is ook informatief, maar niet passend op een artikel over een plaats in deze encyclopedie. Ik bedoel dus te zeggen, dat foto's een informatieve functie kunnen hebben, betekent niet dat ze opgenomen moeten worden. De foto's geven een goede indruk van de rijksmonumenten, maar een hele serie foto's van hetzelfde geeft géén goede indruk van Withuis. Met andere woorden: er is dus wel iets op tegen. Maar als oplossing/compromis vind ik het prima om één foto die goed kenmerkend dit straatbeeld weergeeft op te nemen, dat is dan mijn voorstel. Groetjes - Romaine (overleg) 12 jul 2012 12:30 (CEST)Reageren