Overleg:Woonboot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Wereldbol De voorbeelden en het perspectief in dit artikel behandelen voornamelijk Nederland en geven misschien geen wereldwijd gezichtspunt over het onderwerp weer.
Probeer dit artikel alstublieft te verbeteren aan de hand van deze tips of bediscussieer het probleem op deze overlegpagina.

Ik heb het sjabloon {beschrijftNederlands} hierop gezet omdat het artikel alleen van Nederland uitgaat. Ik heb echter niet genoeg informatie om er een echt evenwichtig artikel van te maken. Hulp gewenst dus. «Niels» zeg het eens.. 22 mrt 2006 18:58 (CET)

Ik heb de mogelijkheid van hypotheek en renteaftrek inkomstenbelasting toegevoegd. --Stunteltje 23 dec 2007 21:47 (CET)

verschil woonboot en woonark[bewerken]

In het algemeen wordt van een woonark gesproken indien het woongedeelte rust op een betonnen of stalen vierkante bak die speciaal voor dit doel gebouwd is. Een woonschip bestaat doorgaans uit een voormalig binnenvaartschip,waar in het ruim gewoond wordt,dan wel waar een opbouw op geplaatst is waarin gewoond wordt.Vaak is de originele stuurhut en roef en de motor nog aanwezig;met een aantal wordt ook daadwerkelijk gevaren. Een woonschipbewoner zal nooit over zijn woonark spreken. Vriendelijke groet joop becx skipper57-at-gmail.com

Woonboot in Leeuwarden[bewerken]

Bij mijn weten is de woonboot gefotografeerd in Leeuwarden geen woonboot, maar een waterwoning. Dit is weer een andere variant op de bekende woonark. Wie o wie kan ons hier meer over vertellen? Dqfn13 30-09-2010 17:06 GMT+1

Ga eens buurten op de LWO site. Er zijn veel meer mogelijkheden. --Stunteltje 30 sep 2010 20:10 (CEST)
Alles lief, leuk en aardig, maar dit heeft dus uitsluitend betrekking op IJburg, niet de rest van Nederland. Ik vermoed ook dat een ark of woonboot niet meer dan 2 verdiepingen zal tellen die geheel boven de waterlijn zullen komen. Een ark of woonboot kan nog wel een verdieping (gedeeltelijk) onder de waterlijn hebben welke zich in de bak bevind. Een waterwoning heeft dit niet, voor zover ik er verstand van heb. Overigens, ik ben geen bouwkundige, gewoon iemand die hier wel interesse in heeft. Dqfn13 (overleg) 28 jul 2011 14:41 (CEST)