Overleg:Wubbo Ockels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Wubbo Ockels-effect[bewerken]

Het Wubbo Ockels-effect. Vast niet wikiwaardig genoeg om in het artikel op te nemen. :-)

Toen ik in 1994 als VWO'ertje in gesprek raakte met iemand achter een promotiekraampje voor de afdeling Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek, en meteen enthousiast raakte voor de opleiding toen ik hoorde dat Wubbo Ockels het promotiepraatje zou gaan houden, kreeg ik te horen dat ik in die reactie niet de enige was. Dat er door de naamsbekendheid van deze voormalige ruimtevaarder jaren na dato nog studenten geinteresseerd raakten in deze TU-opleiding, kwam op dat moment nog regelmatig vaker voor. "Dit noemen wij het Wubbo Ockels-effect", werd me met een glimlach toevertrouwd. Sietske Reageren? 15 dec 2005 17:34 (CET)

Een vriendin van mij koos ooit voor Utrecht om geschiedenis te studeren omdat Maarten van Rossum daar zo'n zelfde praatje hield... ;-) Bontenbal 15 dec 2005 18:26 (CET)
Haha... ik lees hier juist in het universiteitsblad dat studenten hun opleiding nog altijd vaak op sfeer en reisafstand uitkiezen, en niet op onderwijskenmerken, dus blijkbaar klopt het wel... :-) weet je trouwens zeker dat het geen Maarten van Rossem was? Sietske Reageren? 16 dec 2005 09:31 (CET)

Wubbo's ongelukjes?[bewerken]

Het staat er heel leuk, moet ik toegeven, maar om wat voor ongelukjes gaat het? Ik heb werkelijk geen flauw idee, kan iemand 't verhelderen (en anders verwijderen)? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Zupazwami (overleg · bijdragen) 13 sep 2008 om 00:07

Ockels lid van Mensa?[bewerken]

Wubbo Ockels is geen lid van Mensa Nederland. Misschien is hij lid van mensa Internationaal? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Cetout (overleg · bijdragen) 19 apr 2007 18:55

Wubbo Ockels is lid van Mensa USA. Dit omdat het de enige manier was om een levensverzekering te krijgen om een stuk land te kopen tijdens zijn astronauten tijd.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 90.145.42.202 (overleg · bijdragen) 23 aug 2010 12:22

Onderscheidingen[bewerken]

In de overlijdensadvertentie in het Handelsblad van vandaag werden door de familie twee onderscheridingen genoemd;

Die tweede vermelding lijkt me niet juist. Wubbo kan het Grote Kruis van Verdienste hebben gedragen ("Großes Verdienstkreuz", gelijk aan een commandeurskruis) en ook het Bundesverdienstkreuz Ier Klasse ("Verdienstkreuz 1. Klasse", een zonder lint op de borst gespeld kruis gelijk aan een officierskruis). Het grootkruis, in de ingewikkelde en niet op de Nederlandse orden gelijkende indeling van de Bundesverdienstorden , is een "Großes Verdienstkreuz mit Stern und Schulterband" of "Großkreuz" en is in de praktijk zèlfs voor een man van Wubbo Ockel's kaliber onbereikbaar hoog geweest. Het is in de praktijk gereserveerd voor ministers en ambassadeurs.

De in dit artikel opgegeven bronnen {persberichten) zijn niet langer beschikbaar...

Robert Prummel (overleg) 20 mei 2014 19:27 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wubbo Ockels. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 okt 2017 00:09 (CEST)