Overleg:Zuiderfrontier

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het zou mooi zijn als we dit bestand konden redden: File:Zuider Waterlinie - the Netherlands.jpg. Het is verwijderd wegens ontbrekende bron. Het geeft zeer goed weer hoe de Zuider Waterlinie gesitueerd was. Romaine (overleg) 16 okt 2015 17:18 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Zuiderfrontier. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 okt 2017 12:43 (CEST)[reageer]

Zonet werd door Afdeling Online overal de term 'Zuiderfrontier' vervangen door 'Zuiderwaterlinie'. Ik ben helaas niet thuis in deze materie, maar gebaseerd op deze bron is de Zuiderwaterlinie slechts een gedeelte van de Zuiderfrontier.

Daarnaast twijfel ik over de genoemde jaartallen. Er staat nu in het artikel Nederlandse militaire verdedigingslinie van de 16e en 17e eeuw, waarvan enkele gedeelten tot aan 1952 in gebruik zijn geweest. In de genoemde bron staat echter dat de linie pas in 1697 is ontworpen door Menno van Coehoorn. Maar misschien ligt dat aan de bron, het is niet zo gezaghebbend als bijvoorbeeld een historicus.

Hier wordt de zestiende eeuw wel genoemd, evenals de Zuiderwaterlinie als onderdeel van de Zuiderfrontier.

De reden op verzoek van Zuiderwaterlinie snijdt geen hout. Wikipedia heeft een neutraal standpunt en is dus niet afhankelijk van organisaties bij naamkeuzes. Er zou aan de hand van betrouwbare bronnen moeten worden aangetoond dat de huidige titel een verbetering is ten opzichte van 'Zuiderfrontier'. Mvg, Encycloon (overleg) 25 mrt 2019 10:49 (CET)[reageer]

Titelwijziging teruggedraaid na bevestiging elders. Encycloon (overleg) 25 mrt 2019 18:47 (CET)[reageer]