Naar inhoud springen

Overleg Wikipedia:Banners/Archief1

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Fruggo in het onderwerp Voorbeeld

Kopie van Overleg gebruiker:Freestyle. Siebrand 21 mei 2007 20:26 (CEST)
Hoi Freestyle. Volgens je /Header ben je op wikibreak, maar je bewerkingsgeschiedenis laat een ander beeld zien :). Daarom waag ik het er maar op... Ik zwerf de laatste tijd erg veel rond in andere projecten van Wikimedia en kwam op en.wp en:Template:Qxz-ads tegen. Het is een soort banner-adsjabloon met imagemaps waarin gebruikers worden uitgenodigd om deel te nemen aan projecten of bepaalde taken uit te voeren. Ik denk dat het een leuk initiatief zou kunnen zijn om ook hier aandacht te vragen voor bepaalde projecten en taken.

Omdat jij in het algemeen grafisch erg geïnteresseerd bent, wilde ik je vragen of ook jij heil ziet in iets dergelijks en je misschien een stuk of 10 banners in elkaar zou willen knutselen. Over de precieze onderwerpen heb ik nog niet nagedacht. Meer informatie en ideeën zoals gezegd op het Engelstalige sjabloon.

Benieuwd naar je reactie. Groet, Siebrand 21 mei 2007 17:41 (CEST)

Ik wil ook wel helpen! Crazyphunk 21 mei 2007 17:59 (CEST)
Mooi :) Siebrand 21 mei 2007 19:10 (CEST)
Hoi Siebrand, tof dat je aan mij hebt gedacht, maar ik ben sinds vandaag (écht) op wikibreak. Ik wilde toch even reageren. Normaal gesproken zou ik heel graag helpen met zoiets, maar ik ben nu (door ziekte) niet up to it. Heb mijn wikibreak m.a.w. erg hard nodig nu, dus andere keer beter. Als je het okay vindt is dit eventjes mijn laatste antwoord. Groetjes,  Emil·76  21 mei 2007 20:12 (CEST)
Sterkte. We zien je graag snel gezond en vol energie weer terug. Ik zal dit kopieren naar Overleg Wikipedia:Banners, zodat je verder geen last hebt van ons overleg. Groet, Siebrand 21 mei 2007 20:26 (CEST)


Voorbeeld[brontekst bewerken]

Hallo, ik ben net even een voorbeeld gemaakt. Is dit wat je bedoelde, dit is alleen maar een voorbeeld, een uitendelijk ontwerp zou meer proffesioneler zijn natuurlijk. Crazyphunk 2 jul 2007 15:44 (CEST) Ik vind banners waarin dingen bewegen een bijzonder indringend, en daardoor storend effect hebben. Als ze alleen door mensen op hun eigen gebruikers- of eigen overlegpagina worden gezet, valt er wel mee te leven, denk ik, maar het zou niet verder moeten gaan. Als ze bijvoorbeeld op overlegpagina's van artikelen komen, zou ik het erg vervelend vinden. Ik wil niet negatief doen, maar ik denk dat het handiger is, als je bij voorbaat weet, wat ik ervan vind. Groeten, Johan Lont (voorbehoud) 2 jul 2007 16:00 (CEST)

Tegen dit soort visuele uitwassen. Ik ben al blij dat mijn pop-up blocker van de browser goed werkt. Aub geen pop-up teksten in wikipedia. VanBuren 2 jul 2007 16:48 (CEST)
Deze banners zijn vooral bedoeld om op administratieve pagina's projecten onder de aandacht te brengen. Het is voor zover mij bekend op en.wp niet gebruikelijk om ze in naamruimten voor artikelen, afbeeldingen en categorieen en bijbehorende overlegpagina's te gebruiken. Groet, Siebrand 2 jul 2007 17:32 (CEST)
nee, dat is zeker niet de bedoeling. Maar wat vind je van deze Siebrand? Crazyphunk 2 jul 2007 19:37 (CEST)
Ik vind 'm niet opvallend genoeg, maar daar is Johan bv. het vast niet mee eens. Ik zou beginnen met wat statische banners. Pak de beste van en.wp eruit en borduur daar op voort? Siebrand 2 jul 2007 19:59 (CEST)
Ik heb deze ook gebaseerd op een Engelse versie, met de rest was ik dat ook van plan. Zou jij misschien iets van Wikipedia:Banners willen maken? Crazyphunk 2 jul 2007 20:12 (CEST)
Ik heb er net nog 1 gemaakt Crazyphunk 2 jul 2007 23:14 (CEST) Crazyphunk 2 jul 2007 23:14 (CEST)
Als ik bijvoorbeeld reisinformatie zoek op de website van het Openbaar Vervoer, verschijnt er vaak een bewegende advertentie. Dan schuif ik altijd het venster zoveel naar links of rechts tot het gewriemel buiten beeld valt. Anders kost het me zoveel inspanning om me te concentreren op het gedeelte van het scherm dat mij op dat moment interesseert, dat ik de hoofdpijn al voel opkomen. Ik vermoed dat jonge mensen daar over het algemeen beter tegen bestand zijn. Die hebben bovendien meestal meer ervaring met snel bewegende beelden van videoclips en spelletjes. (Ik wil niets ten nadele zeggen van CrazyPhunk, hoor. Ik vind het knap dat hij zo'n banner maken kan).
Op de Engelse wikipedia zag ik dat mensen daar in hun instellingen ("monobook") kunnen vastleggen dat die banners bij hun niet getoond worden. Dat is misschien wel een goede oplossing. Johan Lont (voorbehoud) 3 jul 2007 10:01 (CEST)
Arme Johan ;). Het lijkt me een prima faciliteit om de banner onzichtbaar gemaakt kan worden via tagging. Let wel: je mist dan wel informatie over allerlei interessante projecten waar je nog niet eerder van gehoord had! Groet, Siebrand 3 jul 2007 10:09 (CEST)
Ik ben het volledig eens met Johan (en dat terwijl ik me nog best jong voel...). Bewegende banners staan voor mij gelijk aan onprofessionele en te goedkope reclame. Schreeuwerige banners op een website jagen mij weg van die website. Ik kan me voorstellen dat dat ook voor een deel van onze bezoekers geldt. Fruggo 5 jul 2007 21:01 (CEST)

Overlegverzoek[brontekst bewerken]

Ik kom hier terecht via de 'Overleg gewenst'-pagina, maar ik snap niet goed waar het overleg over gaat... Ik wil best beoordelen of ik de banner mooi vind of niet, maar ik heb niet het idee dat dat leidt tot een constructief overleg. Kan iemand mij uitleggen wat het doel is van dit overleg, wat de toegevoegde waarde is van banners, en waar en in welke gevallen deze gebruikt zouden moeten worden? Fruggo 2 jul 2007 22:29 (CEST)

Zie en:Template:Wikipedia ads. Siebrand 2 jul 2007 23:28 (CEST)