Overleg Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Mode

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Voor welke gebruiksvoorwerpen worden artikelen in een encyclopedie gemaakt?[brontekst bewerken]

Wanneer is een gebruiksvoorwerp zoals bijvoorbeeld de recent toegevoegde wegwerpluier, luiertas of draagzak interessant genoeg om er een artikel voor toe te voegen in een encyclopedie zoals Wikipedia? Alice2Alice (overleg) 29 jun 2017 13:58 (CEST)

ik zie geen artikelen voor luiertas of draagzak; zou je die nog kunnen linken? Een gebruiksvoorwerp lijkt me -net als ieder ander onderwerp- relevant wanneer verschillende bronnen over dat voorwerp hebben geschreven. Heb je specifieke tegenwerpingen of juist steunbetuiging voor de door jou genoemde voorwerpen? Ecritures (overleg) 29 jun 2017 14:06 (CEST)
Ze zijn genoemd tussen de gewenste artikelen op Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Mode#Baby's en kinderen en zijn dan ook rode links. Volgens mij ligt het er heel erg aan welke bronnen er over een onderwerp schrijven en ook nog eens wat er over geschreven wordt. Om een voorbeeld te noemen: als er twee journalisten een slechte recensie schrijven over een boek van een onbekende schrijver die dat boek in eigen beheer uit heeft gegeven dan lijkt me niet dat een artikel over dat boek (of de auteur) op Wikipedia verantwoord is. Is het verstandig om op de lijsten met gewenste artikelen op de gendergapprojectpagina's rode links toe te voegen als we kunnen verwachten dat na een beoordeling van twee weken de artikelen weer verwijderd zullen worden? Dat zal voor mensen die de artikelen schrijven zeer demotiverend kunnen werken. Ik heb zelf ook wel eens een artikel geschreven dat verwijderd is en ik kan je vertellen dat dat niet leuk was. Ik zou graag, indien mogelijk, anderen dit leed besparen. Om te beginnen kan dat door goed na te denken over welke rode links er op de pagina's met gewenste artikelen worden gezet. Dat zijn namelijk uitnodigingen om artikelen te schrijven. Alice2Alice (overleg) 29 jun 2017 21:54 (CEST)