Overleg gebruiker:131.237.83.25

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 131.237.83.25! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.946 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren". Uw bijdragen worden nu geregistreerd onder uw IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijgt u ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Afsluitdijk[brontekst bewerken]

Dag anonieme gebruiker. Eerder deed u een aanvulling op het artikel Afsluitdijk‎. De tekst van was afkomstig van deze site. We waarderen uw aanvulling, hoe interessant ook, maar dan moet het wel zelf geschreven zijn. Wanneer een tekst van een andere website komt, gaan we er direct van uit dat deze geschreven is door iemand anders, hetgeen geldt als auteursrechtenschending (dit kan uzelf en Wikipedia in de problemen brengen). Het was voor mij reden om uw bewerkingen ongedaan te maken. Hebt U de tekst wél zelf geschreven, dan geldt sowieso nog dat teksten van vele andere websites over het algemeen ongeschikt zijn voor opname in een encyclopedie; hier moet een tekst immers volledig neutraal zijn en aan bepaalde eisen voldoen omtrent o.a. de opmaak.

Als U een informatie wilt toevoegen, lees dan nog eens goed de tips in het venster bovenaan deze overlegpagina. Voor vragen kunt U altijd terecht bij onze helpdesk of eventueel onderaan mijn overlegpagina.

Voor het snel leren schrijven van (goede) nieuwe artikelen, kunt U kijken naar de tips voor het schrijven van een goed artikel. Rekenend op uw begrip, met vriendelijke groet, Tulp8 (overleg) 8 aug 2019 11:48 (CEST)[reageer]

Hallo, dit zijn mijn eigen teksten, die onze aannemer van Oord heeft overgenomen voor hun site. Ik werk als communicatieadviseur voor Rijkswaterstaat en wil een beschrijving plaatsen over de Afsluitdijk die we aan het versterken zijn.
Hallo, dat moet dan wel blijken uit bronnen. Als Van Oord een copyrightclaim op zijn site heeft, dan dient u toch via Wikipedia:OTRS toestemming te verlenen. PS als u dit binnen werktijd doet, valt dit onder betaald bijdragen. Dat is niet verboden, maar moet wel vermeldt worden. Zie bijvoorbeeld deze pagina, waar staat dat dit in 2014 besloten is: Wikipedia:Verzoekpagina om commentaar/Betaald bijdragen. M.v.g. - Inertia6084 - Overleg 9 aug 2019 16:48 (CEST)[reageer]
Na het verbergen van de eerdere copyvioversie deed u vanaf 11.46 tot 13.51 op Afsluitdijk diverse wijzigingen. In de nieuwe toevoegingen was vrij veel overlap met bronnen, maar de versie van 12.43 uur met het kopje "Schut- en spuisluizen" bleek regelrechte copyvio, nu van de website hier. Die moest dus ook worden verborgen. Het vervelende daarbij was echter dat nadien nog meer bewerkingen zijn gedaan door een (eenmalig) ingelogde gebruiker Margoooos en een anoniem vanaf IP-adres 2001:1C02:1905:8100:80C1:E740:8D4A:311D waardoor de copyvio van "Schut en spuisluizen" in de versies vanaf 12.43 bleef staan. De geconstateerde copyvio met het kopje "Schut- en spuisluizen" is daarom uit de laatste versie van 13.51 uur weggehaald waarna de voorafgaande versies tot die van vóór 12.43 zijn dan ook verborgen. Ik wijs u nogmaals met klem op op Wikipedia:Auteursrechten. Wikipedia ontleent haar bestaansrecht aan copyrightvrije informatie die gebaseerd is op neutrale gezaghebbende bronnen. Schending van copyright kan het hele project in grote problemen brengen. Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. U gaf reeds aan dat u betrokken bent bij het (ook door mij zeer gerespecteerde) project Afsluitdijk en wijs u daarom op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Tulp8 (overleg) 10 aug 2019 09:19 (CEST)[reageer]