Overleg gebruiker:212.238.130.207

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.062.205 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dag Annie! Welkom hier. Aan Wikipedia bijdragen gaat het makkelijkst door je aan te melden als nieuwe gebruiker (al dan niet onder een pseudoniem, maar daar heb je ervaring mee ;-). Klik daarvoor rechtsboven op 'aanmelden en inschrijven'. Zie hier voor een nadere toelichting. Als je inlogt onder een gebruikersnaam, heb je ook de mogelijkheid om de titels van pagina's te veranderen - het klopt dus dat dat nu nog niet lukte.

Als je een aangemeld gebruiker bent, kun je op je gebruikerspagina informatie over jezelf of over wat dan ook zetten (als je wilt tenminste - zie bijvoorbeeld de pagina's van Gebruiker:Känsterle of Gebruiker:Serassot). Dat is 'jouw terrein' - de pagina's over de schrijfster Anne Winkels / Annie van Gansewinkel moeten natuurlijk encyclopedisch blijven en daar kan iedereen aan werken, maar de informatie die je daar had geplaatst, was dus prima.

O, nog een tip: als je een lijstje met dingen (bijvoorbeeld boektitels) onder elkaar wilt zetten, zet dan aan het begin van elke regel een *.

Als je nog vragen hebt: veel kun je leren door te bekijken hoe dingen op andere pagina's gedaan zijn, en je vindt veel informatie in het gebruikersportaal. En anders vraag je het gewoon aan mij of een andere wikipediaan.

Veel plezier,
Groet, Sixtus 20 aug 2005 20:49 (CEST)